Rapala Super Shad Rap

rapala super shad rap

De Rapala Super Shad Rap is een dijk van een plug voor het vissen op snoek en andere grote roofvissen. Deze plug is inmiddels een echte klassieker geworden en is dankzij zijn moderne looks geheel bij de tijd. Hieronder beschrijven we de Rapala Super Shad Rap en geven je wat tips om nog meer met deze prachtig plug te vangen.

Kenmerken Rapala Super Shad Rap

De Rapala Super Shad Rap staat bekend als een van de beste pluggen om slepend meer te vissen op snoek. Maar ook werpend met een niet te lichte spinhengel of een baitcaster is deze drijvende plug uitstekend te gebruiken. Hij duikt 1.5 meter (werpend) tot 2.7 meter (slepend) diep wat hem geschikt maakt voor heel wat viswater. De Rapala Super Shad Rap heeft een prettige actie waarbij zowel zijn voor- als achterkant heen en weer schudden. Daarbij is hij gemaakt van het balsahout dat Rapala zo bekend heeft gemaakt, bezit hij een verstevigde staalconstructie tussen de dreggen, en bezit hij een robuuste duiklip. Dit is zonder meer een plug waar je heel wat metersnoeken mee aan kan. In de loop van de jaren heeft Rapala de kleuren van de Super Shad Rap uitgebreid. Daardoor kan er nu voor diverse mooie varianten worden gekozen.

rapala super shad rap kunstaas

Tips vissen met de Rapala Super Shad Rap

Het vissen met de Rapala Super Shad Rap is door de actie die de duiklip meegeeft relatief eenvoudig. Toch geven we je nog graag enkele tips mee waardoor je nog meer uit deze fraaie kunstaas plug kan halen.

  1. Door zijn stabiele schuddende actie hebben veel vissers de neiging om de Rapala Super Shad Rap gestaag binnen te draaien of te slepen. Begrijp ons niet verkeerd, hier is helemaal niets mis mee. Maar je kan in sommige gevallen nog meer uit deze plug halen door hem te twitchen (korte rukjes geven) of even kort in te houden waardoor hij naar boven drijft. Juist op dit soort momenten slaan twijfelende roofvissen vaak toe.
  2. Vis de Rapala Super Shad Rap met niet te licht materiaal. Het is een plug van bijna 50 gram die door zijn duiklip ook nog eens behoorlijk aan je hengel trekt. Een stevige spinhengel, een niet te dunne gevlochten lijn, en natuurlijk een stalen onderlij of een fluorocarbon onderlijn zijn echte aanraders.
  3. De kleuren van de Rapala Super Shad Rap zijn prachtig. Maar welke kies je? Wij gebruiken zelf bij voorkeur natuurlijke kleuren in helder water. Vis je in troebel water of in dagen dat het regenachtig en donker is?  Dan doen de felle kleuren van de Rapala Super Shad Rap het vaak beter.

Rapala Super Shad Rap in actie

In de onderstaande video zie je meer van de Rapala Super Shad Rap.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.