Salmo Tiny

salmo tiny

De Salmo Tiny is een miniplugje om mee te vissen op roofvissen zoals baars, forel, en kopvoorn. Maar wat maakt dit plugje zo bijzonder en hoe kan je er het beste mee vissen? Wij zetten de belangrijkste kenmerken van de Salmo Tiny voor je op een rij en geven je tips om er mee te vissen.

Kenmerken Salmo Tiny

Zoals zijn naam al aangeeft, is de Salmo Tiny een erg klein plugje. Hij is slechts 3 centimeter lang. Zijn vorm doet een beetje aan de Salmo Hornet denken al hoewel hij net wat boller is. De Salmo Tiny is van prima materiaal gemaakt. Hij heeft een duiklip van stevig polycarbonaat en voor extra stevigheid loopt er een stalen draad door zijn body. De Salmo Tiny bezit twee kleine dregjes. Gezien zijn lengte is dit misschien wat veel van het goed maar goed inhaken doet hij er wel door. De actie van de Salmo Tiny is mooi fel. Hij schudt op hoge frequentie door het water en trekt daar roofvissen mee aan. De Salmo Tiny is met name geschikt voor wat ondieper water. Hij loopt ongeveer 0.3 tot 0.5 meter diep.

salmo tiny kunstaas

Salmo Tiny tips

  • Vis de Salmo Tiny met licht materiaal. Een middelzware spinhengel is al te veel van het goede. Een lichte hengel en een dunne lijn werken het beste.
  • Overweeg een dunne nylon vislijn. Daardoor komt de Salmo Tiny het beste tot zijn recht (en snoek pakt hem omdat hij zo klein is vrijwel nooit).
  • Houd hem af en toe even stil om hem vervolgens weer binnen te draaien. De (drijvende) Salmo Tiny stijgt daardoor naar de oppervlakte waardoor hij ook wel iets van een insect heeft. Roofvissen slaan dan vaak toe.
  • Gebruik de natuurlijke kleuren in heldere wateren zoals beken en riviertjes. De Salmo Tiny in felle kleure doet het weer net wat beter in troebel water.

Salmo Tiny alternatieven

  • De kleine plugjes uit de Spro Ikiru Crank reeks. Deze hebben ook een erg felle actie en trekken eveneens baars, forel, winde, en kopvoorn aan.
  • De Salmo Lil Bug. Dit bolle plugje imiteert net wat meer een groot insect. Als afwisseling kan je hem prima naast de Salmo Tiny gebruiken.

Video Salmo Tiny

De onderstaande video laat de Salmo Tiny in actie zien:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.