Salmo Lil Bug

Salmo lil bug

Een van de meest opvallende kleine plugjes om mee te vissen is de Salmo Lil Bug. Deze kleine, bolle verschijning wordt met succes ingezet bij het vissen op kopvoorn, baars, winde en forel. Wij zetten de kenmerken van de Salmo Lil Bug voor je op een rij en geven je enkele tips om er nog beter mee te vissen.

Salmo Lil Bug kenmerken

De Salmo Lil Bug is een zogenaamde surface wobler. Deze op een insect lijkende miniplug wordt aan of net onder het wateroppervlak binnengevist. Daarbij schudt hij opvallend door het water waardoor hij de aandacht van roofvissen trekt. De Salmo Lil Bug bezit net als andere pluggen een duiklip, maar is uitgerust met een enkele dreg. Gezien zijn lengte van 3 centimeter is dit geen enkel probleem. Als een roofvis hem pakt dan haak je hem toch wel. Ondanks zijn beperkte lengte laat de Salmo Lil Bug zich opvallend ver gooien. Dit komt door zijn compacte vorm en omdat hij is uitgerust met het Salmo Infinity Cast System. Hierbij beweegt een klein gewichtje zich in de body van de Salmo Lil Bug mee als je hem inwerpt. Daardoor kan je flinke afstanden halen. Net als andere pluggen van Salmo wordt ook de Salmo Lil Bug nog met de hand getest. Zo weet je zeker dat hij de juiste actie heeft.

Salmo lil bug kunstaas

Tips vissen met de Salmo Lil Bug

  • Gebruik voor het vissen met de Salmo Lil Bug licht materiaal. Een lichte hengel en dunne nylon lijn zorgen voor de beste combinatie.
  • Als je de Salmo Lil Bug in de stroming gebruikt, dan kan je de top van je hengel het beste wat hoger houden. Zo blijft hij aan het wateroppervlak waardoor hij relatief snel roofvissen aan zal trekken.
  • Als je met de Salmo Lil Bug in stromend watert op forel vist dan is het goed om je lijn zo hoof te houden dat hij het water niet raakt. Daardoor zal de Salmo Lil Bug nog natuurlijker door het water gaan wat het aantal aanbeten ten goede komt.

Salmo Lil Bug alternatieven

  • De Salmo Tiny. Deze miniplug wordt net als de Salmo Lil Bug vooral ingezet om kopvoorn, forel, baars en winde te vangen.
  • De Salmo Hornet. De kleinste varianten van de Salmo Hornet zijn een prima aanvulling als je met de Salmo Lil Bug gaat vissen.
  • Spro Ikiru Crank. Ook de kleinste versies van deze reeks kan je prima als afwisseling gebruiken.

Salmo Lil Bug video

De onderstaande (Engelstalige) video laat de Salmo Lil Bug in actie zien.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.