Savage Gear 4play

Savage gear 4play v2

De Savage Gear 4play is een lijn van pluggen en swimbaits die bekend staan om hun goede vangsten. Maar waar maakt dit kunstaas zo speciaal? Wij zetten de belangrijkste wetenswaardigheden voor je op een rij.

Savage Gear 4play kenmerken

De Savage Gear 4play lijn heet eigenlijk de 4play V2. Dit komt omdat het een verbeterde versie van een eerder model is. Kenmerkend voor dit kunstaas is dat het vierdelige pluggen en swimbaits zijn. Opvallend is dat de kop het eerste deel vormt en meteen achter de kieuwen scharniert. Niet veel andere kunstaas heeft dit. Het tweede en derde deel bevinden zich op het lichaam, terwijl het staartdeel het vierde deel voor zijn rekening neemt. Nu heb je genoeg andere meerdelige pluggen en swimbaits, maar de Savage Gear 4play blinkt toch echt uit in souplesse. Verder valt op dat de vorm sterk gebaseerd is op echte prooivis. Het komt hierdoor zeer natuurgetrouw over, en al helemaal als je de natuurlijke kleurvarianten bekijkt.

Savage gear 4play v2 aas

Savage Gear 4play soorten

Het Savage Gear 4play kunstaas is onder te verdelen in pluggen met een duiklip/schoep onder de kop en swimbaits/jerkbaits zonder duiklip/schoep onder de kop. Alle modellen hebben een sterke zijwaartse actie maar die van de liploze swimbait blinkt hier wel erg in uit. Het model met een duiklip (een echte plug) heeft juist weer wat meer flankactie. Wat alle modellen in ieder geval delen is hun manier van voortbewegen. Dit laat zich het beste omschrijven als een slangachtige beweging. De modellen zijn in verschillende maten verkrijgbaar. De 13.5 cm versie is daarbij het meest favoriet en is een mooie maat om snoek en grote snoekbaars mee te vangen.

Tactiek Savage Gear 4play

Het mooie van het met Savage Gear 4play vissen is dat je er echt alle kanten op kan. Je kan het geleidelijk binnenhalen. De 4play zal dan slangachtig en flankend naar je toekomen. Maar dit is nog niet alles. Dit mooie kunstaas heeft de neiging om enigszins zijwaarts in het water gaan staan zodra je stopt met binnenvissen. Dit is voor veel roofvissen zo opvallend dat ze op dat moment toeslaan. En wat ook voor alle Savage Gear 4play geldt is dat ze alleen nog maar beter gaan werken als je zelf voor afwisseling zorgt. Het vierdelige lichaam reageert perfect of korte rukjes en tempowisselingen. Onderwater leidt dit tot afwijkende acties waardoor de roofvissen het nog meer in de gaten krijgen. Reken maar dat je hierdoor extra aanbeten kan verwachten.

Video

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over dit mooie kunstaas. Wil je er ook mee vissen? We helpen je graag verder! Ook voor ander kunstaas van Savage Gear kan je bij ons terecht.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.