• 9.4
 •  
  Gratis bezorgd boven €50,- in NL (BE €60,-)
 •  
  Snelle verzending
 •  
  Track & Trace
 •  
  De beste producten
 •  
  Kennis van zaken
 • webshopkeurmerk

Savage Gear 4play

De Savage Gear 4play is een lijn van pluggen en swimbaits die bekend staan om hun goede vangsten. Maar waar maakt Savage Gear 4play zo speciaal? En welke pluggen en swimbaits dragen dit label? Wij zetten de belangrijkste wetenswaardigheden over Savage Gear 4play voor je op een rij.

Savage Gear 4play kenmerken

De Savage Gear 4play pluggen en swimbaits zijn vierdelig. Opvallend is dat de kop hierbij het eerste deel vormt en meteen achter de kieuwen scharniert. Niet veel andere kunstaas pluggen en swimbaits hebben dit. Het tweede en derde deel bevinden zich op het lichaam, terwijl het staartdeel het vierde deel voor zijn rekening neemt. Nu heb je genoeg andere meerdelige pluggen en swimbaits, maar de Savage Gear 4play blinkt toch echt uit in souplesse. Verder valt aan de Savage Gear 4play lijn op dat de vorm sterk gebaseerd is op echte prooivis. Het komt allemaal zeer natuurgetrouw over, en al helemaal als je de kleurenvarianten zoals snoek, baars, en snoekbaars bekijkt.

Savage Gear 4play soorten

Het Savage Gear 4play kunstaas is onder te verdelen in pluggen met een duiklip/schoep onder de kop en swimbaits/jerkbaits zonder duiklip/schoep onder de kop. De pluggen met lip/schoep zijn onder te verdelen in de zogenaamde 4play herring liplure en de 4play herring lowrider. De 4play liplure heeft minder zijwaartse maar juist veel flankactie. Hij gaat tot een meter of 2 diep. De 4play lowrider heeft zowel zijwaartse actie als flankactie en kan ook in wat dieper water worden ingezet. De swimbaits/jerkbaits zonder duiklip/schoep zijn de 4play herring swim & jerk en de 4play herring swimbait. Beiden hebben een extreem duidelijke zijwaartse actie waardoor het af en toe wel lijkt alsof ze een slangachtige beweging maken. De 4play swim & jerk kan, zoals de naam al zegt, uitstekend voor jerkbait vissen worden gebruikt terwijl de 4play swimbait een typische swimbait kan worden genoemd. Al het Savage Gear 4play kunstaas is in diverse maten te krijgen. De 13 centimeter versie is bij vissers het meest populair, gevolgd door de 19 cm versie.

Tactiek Savage Gear 4play

Het mooie van het met Savage Gear 4play vissen is dat je er echt alle kanten op kan. Je kan Savage Gear 4play kunstaas geleidelijk binnenhalen. De 4play liplure en de 4play lowrider zullen daarbij met een flankactie naar je toekomen. Doe je dit bij de 4play swim & jerk en de 4play swimbait dan gaan deze in een S-patroon door het water. Maar dit is nog niet alles. Alle Savage Gear 4play hebben de eigenschap dat ze zijwaarts in het water gaan staan zodra je stopt met binnenvissen. Dit is voor veel roofvissen zo opvallend dat ze op dat moment toeslaan. En wat ook voor alle Savage Gear 4play geldt is dat ze alleen nog maar beter gaan werken als je zelf voor afwisseling zorgt. Het vierdelige lichaam reageert perfect of korte rukjes en tempowisselingen. Onderwater leidt dit tot afwijkende acties waardoor de roofvissen de Savage Gear 4play nog meer in de gaten krijgen.

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.