spro iris fatboy

Spro Iris Fatboy

De Spro Iris Fatboy is een unieke stuk kunstaas om mee te vissen op snoek en grote snoekbaars. Ook meerval wordt er mee gevangen. Hieronder beschrijven we wat de Spro Iris Fatboy zo bijzonder maakt en geven we je enkele tips om er nog beter mee te vissen.

Kenmerken van de Spro Iris Fatboy

De Iris Fatboy heeft een hoog lichaam en komt stevig over. Dit maakt hem tot een favoriete hap van veel roofvissen. Hij heeft een flinke actie onderwater, waarbij zijn body heen en weer rolt. Dankzij kogeltjes in zijn body wordt de rollende actie vergezeld door een hard ratelend geluid. In combinatie met de opvallende kleuren waarin de Iris Fatboy wordt geleverd ontstaat zo een voor roofvis niet te missen hap. De Spro Iris Fatboy word geleverd in een zwevende uitvoering (suspending). Hij loopt tussen de 0.30 en 1.0 meter diep. Verder valt te melden dat hij is gemaakt van extra geharde materialen, stevige spiltringen bezit, en is uitgerust met de bekende Gamakatsu dreggen. Deze zijn vlijmscherp en houden de grootste roofvissen met gemak vast. Aan de achterste dreg van de Spro Iris Fatboy is een pluim bevestigd. Deze wappert verleidelijk achter de Iris Fatboy aan.

Vissen met de Spro Iris Fatboy

De Iris Fatboy is gemakkelijk in het gebruik en op zeer veel verschillende manieren inzetbaar. Je kan er zowel werpend als slepend/trollend mee vissen. Je kan hem gestaag binnenvissen waarbij hij door het water schudt of je kan dit afwisselen met hem af en toe stil te laten vallen. Dan zweeft hij als een echte vis net onder het oppervlak van het water. Zodra je hem dan weer in beweging brengt is de kans aanwezig dat je een aanbeet kan verwachten. Je kan de Spro Iris Fatboy ook uitstekend als jerkbait gebruiken en hem met rukjes naar je toe vissen. Omdat hij tot maximaal 1 meter diep loopt kan je hem zo in de meeste wateren zonder probleem gebruiken. De Spro Iris Fatboy wordt in diverse kleuren geleverd. Wij gebruiken hem in helder water graag in meer natuurlijke kleuren (roach, perch). In troebel water zetten we de Iris Fatboy graag in een felle kleur in (red head tiger, hot perch).

Alternatieven voor de Spro Iris Fatboy

  • De Strike Pro Buster Jerk. Deze jerkbait kan net zo veelzijdig worden gebruikt als de Iris Fatboy. Ook met de Buster Jerk kan je jerken, hem gestaag binnenvissen en jerken. Hij heeft een wat andere actie en vult de Iris Fatboy daarmee goed aan
  • De Salmo Fatso. De Salmo Fatso is een klassieke en nog steeds favoriete jerkbait die ook gestaagd binnen kan worden gevist. De vorm van de Fatso lijkt wel wat op die van de Spro Iris Fatboy. Ook dit kunstaas is daarmee een goede aanvulling op de Fatboy.

Video van de Spro Iris Fatboy

De onderstaande video laat je de Iris Fatboy in actie zien:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.