Spro Iris Fatboy

spro iris fatboy

De Iris Fatboy van Spro is een unieke stuk kunstaas om mee te vissen op snoek en grote snoekbaars. Hieronder beschrijven we wat de Fatboy zo bijzonder maakt en geven we je enkele tips om er nog beter mee te vissen.

Kenmerken Iris Fatboy

De Iris Fatboy heeft een hoog lichaam en komt stevig over. Dit maakt hem tot een favoriete hap van veel roofvissen. Hij heeft een flinke actie onderwater, waarbij zijn body heen en weer rolt. Ratelende kogeltjes in zijn body zorgen daarbij voor een hard ratelend geluid. Dankzij zijn opvallende kleuren ontstaat zo een voor roofvis niet te missen hap. De Spro Iris Fatboy wordt geleverd in een zwevende uitvoering (suspending). Hij loopt tussen de 0.30 en 1.0 meter diep. Verder valt te melden dat hij is gemaakt van extra geharde materialen, stevige spiltringen bezit, en is uitgerust met de bekende Gamakatsu dreggen. Deze zijn vlijmscherp en houden de grootste roofvissen met gemak vast. Aan de achterste dreg is een pluim bevestigd. Deze wappert verleidelijk door het water.

spro iris fatboy kunstaas

Vissen met de Iris Fatboy

De Iris Fatboy is gemakkelijk in het gebruik en op zeer veel verschillende manieren inzetbaar. Je kan er zowel werpend als slepend/trollend mee vissen. Je kan hem gestaag binnenvissen of je kan dit afwisselen met hem af en toe stil te laten vallen. Dan zweeft hij als een echte vis net onder het oppervlak van het water. Zodra je hem dan weer in beweging brengt is de kans aanwezig dat je een aanbeet kan verwachten. Je kan de Spro Iris Fatboy ook uitstekend als jerkbait gebruiken en hem met rukjes naar je toe vissen. Omdat hij tot maximaal 1 meter diep loopt kan je hem zo in de meeste wateren zonder probleem gebruiken. Wij gebruiken hem in helder water graag in meer natuurlijke kleuren (roach, perch). In troebel water zetten we hem graag in een felle kleur in (red head tiger, hot perch).

Alternatieven voor de Iris Fatboy

  • De Strike Pro Buster Jerk. Deze jerkbait kan net zo veelzijdig worden gebruikt als de Iris Fatboy. Ook met de Buster Jerk kan je jerken, hem gestaag binnenvissen en jerken. Hij heeft een wat andere actie en is daarmee een goed alternatief.
  • De Salmo Fatso. De Salmo Fatso is een klassieke jerkbait die keer op keer voor mooie vangsten zorgt. Hij kan rustig worden binnengevist. De vorm van de Fatso lijkt wel wat op die van de Fatboy. Daarmee is de Fatso een goede aanvulling.

Video

De onderstaande video laat je de Iris Fatboy in actie zien:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.