Spro Rapper

Spro rapper

De Spro Rapper is een van de beste kunstaas jerkbaits. Maar wat maakt hem zo bijzonder? Wij zetten de belangrijkste eigenschappen van deze mooie jerkbait voor je op een rij. Tevens geven we enkele tips om er nog meer mee te vangen.

Spro Rapper kenmerken

De Spro Rapper is zo ontworpen dat hij perfect in balans is en zich aan elke hengel gemakkelijk laat binnenvissen. Dit maakt hem tot een uitstekende allrounder. Door hem met kort rukjes binnen te vissen zigzagt hij van links naar rechts door het water. Met name in de felle kleuren is hij onweerstaanbaar gebleken voor snoeken, snoekbaarzen en andere roofvissen. En om onderwater extra op te vallen heeft hij een speciaal ontworpen ribbelig schubbenpatroon en bezit hij ratelende kogeltjes. Hierdoor ontstaat er ruis en getik onder water, waardoor twijfelende roofvissen over de streep worden getrokken. En als de roofvis toeslaat is er geen ontsnappen meer aan. De uiterst scherpe Gamakatsu haken houden de gehaakte vis goed vast. Al met al is de Rapper een topper onder de jerkbaits die je vast en zeker roofvis zal opleveren.

Spro rapper kunstaas

Spro Rapper tips

  • Probeer de Spro Rapper eerst even dicht aan de kant uit. Zo zie je welke gevolgen de actie van je hengel hem meegeven. Over het algemeen werkt de techniek waarbij je hem een tik geeft, uit laat lopen en tegelijkertijd de lijn strak trekt het beste.
  • Deze jerkbait laat zich uitstekend langzaam binnenvissen. Bij lage watertemperaturen is dit een groot voordeel omdat je hiermee snoek en snoekbaars sneller verleidt. Vis hem bij lage temperaturen dus niet te snel binnen en je vergroot je vangstkansen aanzienlijk.
  • Wissel het tempo van binnenvissen af en laat hem zo nu en dan ook even tot stilstand komen. Houd je vislijn hierbij wel strak zodat je ook in deze omstandigheid direct de haak kan zetten.
  • Met de Rapper  kan je verschillende roofvissen vangen. De kans op snoek is echter wel het grootst. Aangezien de snoekenbek vol met tandjes zit ontkom je niet aan een stalen onderlijn.  Ook een extra soepele onderlijn biedt voldoende bescherming.

Alternatief Spro Rapper

  • De Buster Jerk van Strike Pro. Deze jerkbait staat bekend om zijn vele snoekvangsten. Hij heeft een wat rondere vorm en vormt daarmee een mooi alternatief.
  • De Iris Flash Jerk van Spro. Een mooie en modern vormgegeven jerkbait die in korte tijd bij veel snoekvissers geliefd is geworden.
  • De Salmo Slider. Een jerkbait die in verschillende maten wordt geleverd. Ook deze jerkbait heeft een zijwaartse actie. Wat ons betreft mag de Slider niet in je viskist ontbreken.

Video’s

In het onderstaande video’s kan je de Spro Rapper in actie zien.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.