Spro Iris Flash Jerk

Spro iris flash jerk snoek

Spro Iris Flash Jerk is een van de toppers onder de jerkbaits. Deze jerkbait met de 16 mm grote ogen valt zowel boven- als onderwater op en is wat ons betreft een onmisbaar onderdeel voor de roofvisser. Hieronder bespreken wij de Iris Flash Jerk en geven je wat tips zodat je nog meer plezier uit deze jerkbait haalt.

Iris Flash Jerk kenmerken

Spro Flash Jerk heeft een aantal kenmerken die deze jerkbait heel aantrekkelijk maken om in bepaalde wateren te vissen. Hieronder beschrijven wij waarom deze Jerkbait in onze ogen een absolute topper is onder jerkbaits.

De Iris Flash Jerk daar loop je niet aan voorbij!

De Iris Flash Jerk is geen jerkbait waar je snel aan voorbij loopt. Het is een bijzondere jerkbait. Opvallend door de grote bolle ogen en het pluimpje aan de staart. Zaak is om de Irish Flash Jerk met kleine tikken binnen te vissen. Hierdoor beweegt de jerkbait zich prachtig van links naar rechts. Je kunt hem wel tot 180 graden laten draaien. Ook kun je de jerkbait heel mooi laten stilvallen. Hierdoor zweeft deze een aantal seconden. Waarna ie zich langzaam naar de bodem beweegt. Een gekke snoek die daar niet op reageert. Kortom roofvissers en fans van grote snoek: vissen met deze jerkbait!

Spro iris flash jerk

De Irish Flash Jerk is Spro kwaliteit

De Iris Flash Jerk komt in mooie kleuren. Je kunt hem zeker in helder water heel mooi volgen. Vooral als je hem niet te diep vist. Dit komt doordat er een tracking spot aan de bovenkant van de jerkbait is aangebracht. Verder heeft de jerkbait een interne kogel die voor een mooi geluid onder water zorgt en hierdoor extra aantrekkelijk is voor mooie snoeken. Uiteraard is dit Spro kunstaas ook weer voorzien van vlijmscherpe Gamakatsu dreggen. Aan de staartdreg zitten de veren en een holografisch flash effect. Ook zijn de splitringen natuurlijk weer van topkwaliteit. Al met al een onmisbaar stuk kunstaas: deze Iris Flash Jerk van Spro!

Iris Flash Jerk tips

  • Je kunt de Irish Flash Jerk goed vissen met een korte spinhengel of een lichte baitcaster.
  • De Irish Flash Jerk is er in meerdere kleuren. De felle kleuren doen goed in troebel water en/of bij donker weer. De meer natuurlijke kleuren raden we in helder water aan maar ook in water waar veel wordt gevist doen natuurlijke kleuren het vaak beter.
  • De Iris Flash Jerk is van het type glider, dit betekent dat hij van links naar rechts en weer terug beweegt door het water. Hierdoor kun je een bepaald deel van het water optimaal bevissen. Uiteraard vergroot dit de kans op het vangen van snoekaanzienlijk.
  • Door zijn compacte vorm (9,5 cm) en gewicht (37 gram) kan je met de Iris Flash Jerk echt lekker gooien. Gebruik hem eens op stekken waar je met licht kunstaas minder makkelijk bij kan komen. Grote kans dat daar die mooie snoek ligt te wachten!
  • Deze jerkbait loopt niet diep. Ongeveer tussen de 10 en 70 cm. Afhankelijk uiteraard van de snelheid waarmee je het kunstaas binnenvist. Stadswateren en in de polder zijn dus mooi plekken om met deze jerkbait te vissen. In de zomer kan je hem ook heel goed gebruiken om in dieper water boven plantengroei te vissen.

Alternatieven

  • Salmo Slider. Deze jerkbait van Salmo is er in verschillende maten. Zeker ter afwisseling van de Iris Flash Jerk kan de kleinere variant van 7 cm interessant zijn. Dit werkt bijvoorbeeld goed zodra je het idee hebt dat er op een visplek veel baars of kleine snoek zit. Maar de Slider is er ook in andere maten.
  • Buster Jerk: Een mooi alternatief en leverbaar in verschillende maten en kleuren. Deze jerkbait heeft een erg goede naam als het om het vangen van snoek gaat.
  • Spro Rapper: Wil je een wat grotere variant in de jerkbaits dan kun je de Spro Rapper overwegen. Ook een echte klassieker die beschikbaar is in het formaat 12,8 cm.

Video

De onderstaande video laat de Iris Flash Jerk in actie zien:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.