Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Witvissen in de woonwijk

In deze video van VISbladTV gaat Ed samen met Jeffrey de witvis opzoeken in de woonwijk. In zo goed als elke dorp of stad in Nederland  is een prima viswater te vinden om witvis te vangen. Witvissen  is een eenvoudige en laagdrempelige manier van vissen, een échte klassieker! 

Jeffrey is van zichzelf een ervaren wedstrijdvisser, maar ook hij zoekt af en toe de binnenwateren op om een dobbertje uit te gooien. Dit keer bevinden Ed en Jeffrey zich in Amersfoort op een klein water op zoek naar voorn, brasem en zeelt. Jeffrey neemt bij het witvissen weinig uitrusting mee en is zo lekker licht bepakt. Deze visserij is ook prachtig voor kinderen. Het is heel makkelijk om vis te vangen en hier worden zij enthousiast van en zo leren zij om te vissen!

Welk lokvoer/aas bij het witvissen?

Jeffrey zoekt een mooie stek op en gooit hier ongeveer 5 bolletjes met lokvoer. Tijdens het vissen gooit hij regelmatig wat aas en lokvoer in de buurt van zijn voerplek om ervoor te zorgen dat de vissen blijven azen. Het lokvoer dat Jeffrey gebruikt is een simpel pak met all-round lokvoer, niets speciaals dus. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je het voer niet te nat of te droog maakt. Lokvoer dat te nat is valt niet uiteen in het water en blijft een bolletje. Lokvoer dat te droog is valt al uiteen voordat het überhaupt het water raakt. Jeffrey mengt zijn lokvoer met een paar maden, casters en mais om ook de grotere vissen op zijn stek te krijgen. 

Aan de haak plaatst Jeffrey graag maden of wormen. De worm knipt Jeffrey wel graag in een aantal stukken omdat de gemiddelde witvis toch kleine bek heeft. Jeffrey neemt graag verschillende grootten maden mee. De kleinere maden voor de kleinere witvis en als je de grotere witvis wilt vangen kun je ook maden van een maatje groter gebruiken. 

Welk materiaal kun je het beste gebruiken?

Jeffrey gebruikt een vaste stok tussen de 4 en de 6 meter aangezien er niet ver uit de kant wordt gevist. Hij gebruikt een dobbertje van een halve gram met een paar knijploodjes. Het aantal knijploodjes hangt af van het gewicht van de dobber. Een zwaardere dobber heeft meer knijploodjes nodig om rechtop in het water te staan. Als er te weinig knijploodjes worden gebruikt, zal de dobber plat op het oppervlakte liggen. Bij te veel knijploodjes zinkt de dobber en heb je kans dat je een aanbeet niet goed op kan merken.  

Jeffrey gebruikt zelf een vislijn van 12/00 en aan de hengeltop plaatst hij een elastiek bij het witvissen in de woonwijk. Dit elastiek rekt uit als je een aanbeet hebt en bij een grotere vis kan dit het verschil maken tussen vangen en niet vangen. Een vaste stok heeft immers geen slip. Jeffrey peilt zijn dobber uit door onderaan zijn lijn een peilloodje te plaatsen. Hij schuift zijn dobber steeds wat naar boven totdat zijn dobber rechtop in het water staat en zo weet hij precies hoe diep het is op zijn stek!

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 7010

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.