Daiwa

Daiwa hengelsport

Daiwa is een wereldmerk als het gaat om molens en hengels. Maar wat maakt dit hengelsport merk zo bijzonder? Hieronder vertellen we je er graag meer over.

Waar Daiwa voor staat

Daiwa heeft een rijke geschiedenis. Het bedrijf begon in de jaren 50 in Japan als maker van vismolens. Sindsdien heeft het zich met succes over de hele wereld verspreid. Het ervaren van sportvissen en het beleven van de natuur staat bij Daiwa centraal. Het bedrijf probeert zo duurzaam mogelijk te produceren en vindt het van groot belang om van sportvissen meer dan een hobby te maken. Sportvissen is volgens Daiwa een levenslange sport die door verschillende generaties kan worden ervaren. Het plezier van het vissen, met vrienden, bekenden en familieleden, staat hierbij voorop. Dit plezier probeert het merk niet alleen uit te stralen maar ook te promoten door producten te maken die goed inspelen op een moderne levensstijl. Vissen is en blijft voor het bedrijf namelijk een erg gezonde bezigheid en dit is daarom iets wat ze graag promoten. Dit doen ze met name door zeer hoogwaardige en innovatieve molens, baitcasters en hengels te maken.

Daiwa molens en hengels

daiwa hengelsport materiaal

Daiwa is vooral bekend geworden door haar vismolens. Hierbij staat een zeer hoge kwaliteit voorop. Hiertoe worden door het bedrijf keer op keer nieuwe technologische innovaties gebruikt. Deze innovaties komen rechtstreeks terug in de molens en baitcasters. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een extreem sterke slip (ultimate tournament drag), het geheel afsluiten van de molen voor stof en vocht (Magsealed principle), of het perfect opspoelen van lijn op de molenspoel (Cross Wrap techniek). Al met al zorgen dit soort innovaties dat het merk de allerbeste molens en baitcasters maakt. En ook de hengels excelleren op een soortgelijke manier. Ze zijn licht, zijn gemaakt van de meest innovatieve blanks, en blinken uit in hun lage gewicht. Daarnaast zijn ze erg sterk en in drillen ze met gemak de grootste vissen. Omdat het vissen steeds meer een manier van leven wordt, besteedt Daiwa ook veel aandacht aan het design van de hengels. Deze onderscheiden zich door hun moderne, strakke look.

Andere Daiwa producten

Daiwa levert nog meer producten voor de roofvisser. Het aanbod is wat dit betreft behoorlijk breed. Op het gebied van kunstaas hebben ze een goede naam. Zo leveren ze de slanke pluggen die speciaal voor wedstrijdvissers zijn bedoeld, pluggen om mee te snoeken en baars vissen, softbaits zoals shads en kunstaas kikkers, spinnerbaits en swimbaits. Wat betreft de swimbaits heeft de Daiwa Prorex een goede naam. Deze bewegen zeer soepel en met een opvallende actie door het water. Naast deze producten zijn er ook tassen, vistangen, schepnetten, en onderlijnen te verkrijgen. Het aanbod is op dit gebied wat minder groot dan van merken zoals Spro en Fox Rage maar de kwaliteit is op zich prima. Tot slot noemen we Daiwa vislijn. Deze is wat minder bekend dan bijvoorbeeld de door ons geleverde Sufix of SpiderWire maar voldoet wel aan de wensen van de moderne visser.

Video’s

De onderstaande video’s geven je nog wat meer inzicht in het merk Daiwa. Je ziet het testen van producten en hoe er in de winter snoek wordt gevangen.

Een greep uit ons mooie assortiment:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.