Henk Simonsz 710

hs 710 shad

Dat je met kunstaas shads en twisters goed kan kunstaas vissen is bekend. De Henk Simonsz 710 van Spro is een shad die nu niet meer verkrijgbaar is maar veel jaren een goede naam heeft gehad. Wij vertellen je hieronder mee over deze shad en geven je wijzen je op enkele goede alternatieven.

Henk Simonsz 710 kenmerken

De Henk Simonsz 710 is een shad met een twisterachtige staart. Dit is dan ook de reden dat dit kunstaas hij als bijnaam de Funky Tail heeft meegekregen. De staartactie van deze shad is ongeëvenaard. Daardoor is hij met name in de zomer en in de herfst een absolute topper voor grote snoekbaars. Snoek en baars laten zich het hele jaar door de opvallende twisterstaart verleiden. De Henk Simonsz 710 wordt in goed-vangende kleuren geleverd. Vooral in de kleuren Green Tomato, Crystal Gold, YellowGreen hebben sportvissers erg veel succes met hem. Wat betreft de vismogelijkheden is deze shad een ware allrounder. Je kan ermee vanaf de kant werpen maar ook uitstekend mee verticalen/diagonalen vanuit een bootje. Zelfs dropshotten op grote snoekbaars en snoek behoort tot de mogelijkheden. Zoek je een aparte shad met een bijzondere actie die garant staat voor goede vangsten? Dan is de Henk Simonsz 710  een aanrader.

Henk Simonsz 710 tips

  • Met de Henk Simonsz 710 kan je net als met andere softbaits uitstekend vanaf de kant vissen. Dit gaat het beste door hem met korte tikken binnen te vissen. Dit gaat als volgt. Werp hem  in, geef met de hengel een tik omhoog, en draai de lijn op zodra hij weer naar de bodem begint te dalen. Zorg er hierbij voor dat je de lijn pas echt strak hebt staan op het moment dat de shad weer op de bodem is gekomen. Zo haal je het meeste uit deze topshad.
  • Ga je met de Henk Simonsz shad verticalen, bijvoorbeeld uit een bootje? Zorg er dan voor dat hij niet te ver boven de bodem danst. Een centimeter of 20 a 40 resulteert meestal in de meeste aanbeten.
  • De twisterachtige staart van de Henk Simonsz 710 is een roofvis aantrekker van jewelste. Het kan wel eens gebeuren dat  snoekbaars en snoek zo vol op de staart klapt en deze afbijt.  Als je dit wil voorkomen dan zou je een klein dregje vlak voor de staart kunnen monteren om zo ook staartbijters te haken.
  • Probeer tijdens een visdag eens verschillende kleuren uit. Vooral twijfelende snoekbaars kan je op deze manier nog wel eens verleiden. Ook een afwisseling van verschillende shad modellen (zie alternatieven) leidt vaak tot extra aanbeten.
  • Met de Henk Simonsz 710 is het ook goed snoek vissen. Om de tanden van de snoek te kunnen weerstaan is bescherming van je hoofdlijn een vereiste. Hierbij kan gedacht worden aan een extra soepele onderlijn.

Alternatieven Henk Simonsz 710

  • Als er een shad is die bekend staat om zijn mooie staart is het wel de Fox Rage Pro Grub. Hij heeft een mooie actie en verleidt net als de 710 de roofvissen met zijn staartbewegingen.
  • De Twister is en blijft een mooi stukje kunstaas. De wervelende staart trekt al snel de aandacht van snoekbaars, baars en snoek. We kunnen hem zonder meer als goed alternatief aanraden.

Video

In de onderstaande video zie je de 710 in actie.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.