• 9.4
 •  
  Gratis bezorgd boven €50,- in NL (BE €60,-)
 •  
  Snelle verzending
 •  
  Track & Trace
 •  
  De beste producten
 •  
  Kennis van zaken
 • webshopkeurmerk

Henk Simonsz 710

Dat je met kunstaas shads en twisters goed kan kunstaas vissen is bekend. De Henk Simonsz 710 van Spro is een klassieke shad met een lange staart die deze twee soorten kunstaas op fraaie wijze combineert. Wij brengen hieronder de kracht van de Henk Simonsz 710 voor je in kaart en voegen er tips om meer te vangen aan toe.

Henk Simonsz 710 kenmerken

De Henk Simonsz 710 is een shad met een twisterachtige staart. Dit is dan ook de reden dat hij als bijnaam de Funky Tail heeft meegekregen. De staartactie van deze shad is ongeëvenaard. Daardoor is hij met name in de zomer en in de herfst een absolute topper voor grote snoekbaars. Snoek en baars laten zich het hele jaar door de opvallende twisterstaart verleiden. De Henk Simonsz 710 wordt in goed-vangende kleuren geleverd. Vooral in de kleuren Green Tomato, Crystal Gold, YellowGreen hebben sportvissers erg veel succes met hem. Wat betreft de vismogelijkheden is deze shad een ware allrounder. Je kan ermee vanaf de kant werpen maar ook uitstekend mee verticalen/diagonalen vanuit een bootje. Zelfs dropshotten op grote snoekbaars en snoek behoort tot de mogelijkheden. Zoek je een aparte shad met een bijzondere actie die garant staat voor goede vangsten? Dan is de Henk Simonsz 710  een aanrader.

Henk Simonsz 710 tips

 • Met de Henk Simonsz 710 kan je net als met andere softbaits uitstekend vanaf de kant vissen. Dit gaat het beste door hem met korte tikken binnen te vissen. Dit gaat als volgt. Werp hem  in, geef met de hengel een tik omhoog, en draai de lijn op zodra hij weer naar de bodem begint te dalen. Zorg er hierbij voor dat je de lijn pas echt strak hebt staan op het moment dat de shad weer op de bodem is gekomen. Zo haal je het meeste uit deze topshad.
 • Ga je met de Henk Simonsz shad verticalen, bijvoorbeeld uit een bootje? Zorg er dan voor dat hij niet te ver boven de bodem danst. Een centimeter of 20 a 40 resulteert meestal in de meeste aanbeten.
 • De twisterachtige staart van de Henk Simonsz 710 is een roofvis aantrekker van jewelste. Het kan wel eens gebeuren dat  snoekbaars en snoek zo vol op de staart klapt en deze afbijt.  Als je dit wil voorkomen dan zou je een klein dregje vlak voor de staart kunnen monteren om zo ook staartbijters te haken.
 • Probeer tijdens een visdag eens verschillende kleuren uit. Vooral twijfelende snoekbaars kan je op deze manier nog wel eens verleiden. Ook een afwisseling van verschillende shad modellen (zie alternatieven) leidt vaak tot extra aanbeten.
 • Met de Henk Simonsz 710 is het ook goed snoek vissen. Om de tanden van de snoek te kunnen weerstaan is bescherming van je hoofdlijn een vereiste. Hierbij kan gedacht worden aan een extra soepele onderlijn.

Alternatieven Henk Simonsz 710

 • De Savage Gear Soft 4play heeft een erg goede naam. Deze shad bestaat uit verschillende delen en is daardoor erg soepel in zijn actie.

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een kunstaag plug te kiezen? Teun geeft je graag advies!

Beantwoord enkele vragen en vind de beste kunstaas plug voor jou.

1 Waar wil je op vissen?
2 Op welke diepte wil je vissen?
3 Welke actie moet de plug hebben?
4 Teun adviseert!