• 9.4
 •  
  Gratis bezorgd boven €50,- in NL (BE €60,-)
 •  
  Snelle verzending
 •  
  Track & Trace
 •  
  De beste producten
 •  
  Kennis van zaken
 • webshopkeurmerk

Twister

De twister is een softbait die al heel wat jaren bestaat. Maar dat maakt hem zeker niet minder goed dan moderne soorten kunstaas! Hieronder besteden wij aandacht aan de kracht van de twister en geven we je een aantal tips om nog meer met de twister te vangen.

Kenmerken van de twister

De twister stamt uit het jaar 1972 waarin hij bekend werd onder de naam mister twister. Sinds zijn introductie is het een groot succes. Dit zit hem met name in het feit dat hij erg makkelijk is in het gebruik en een bijzonder grote aantrekkingskracht heeft op roofvissen. Je bevestigt hem zonder moeite op een jighead of haak en je kan hem gebruiken. Dankzij de soepele zwierende staart heeft hij een prachtige actie onderwater. Daardoor vang je er snoek, baars, snoekbaars en meerval mee. Maar ook zeevissen zoals zeebaars en gul vallen voor de twister. Het prettige is verder dat je met de twister op zeer veel verschillende manieren kan vissen. Je kan met hem werpen, verticalen en slepen. De soepele staart zorgt gewoon voor meer dan voldoende actie. Bovendien kan je hem zowel snel als langzaam binnenvissen. Dit maakt hem geschikt voor alle seizoenen.

Tips twister vissen

 • Pas de grootte van je twister aan op de vissoort die je wilt vangen. Voor baars zijn twisters van 6 – 8 cm prima. Voor snoekbaars kan je gerust met twisters van 8 – 12 cm vissen. En voor snoek raden we twisters van 10 cm en groter aan.
 • Twisters zijn er in heel veel verschillende kleuren. Naast je eigen voorkeur speelt het viswater hier een rol. In helder water doen natuurlijke kleuren het vaak goed. In troebel water mag je wat meer felgekleurde twisters pakken.
 • Wissel het tempo van het binnenvissen af of geef de twister af en toe wat korte rukjes (twitchen). Juist dan maakt de staart sprongerige beweginge die voor de roofvissen onweerstaanbaar zijn.

Video van de twister

In de onderstaande video gaan wij op baars vissen met de twister. We leggen je uit wat de twister zo bijzonder maakt en gaan dan aan de slag. We vangen twee mooie baarzen en zelfs nog onverwacht een mooie snoek!

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een kunstaag plug te kiezen? Teun geeft je graag advies!

Beantwoord enkele vragen en vind de beste kunstaas plug voor jou.

1 Waar wil je op vissen?
2 Op welke diepte wil je vissen?
3 Welke actie moet de plug hebben?
4 Teun adviseert!