Twister

mr twister

De twister is een softbait die al heel wat jaren bestaat. Maar dat maakt hem zeker niet minder goed dan moderne soorten kunstaas! Hieronder besteden wij aandacht aan de kracht van dit kunstaas en geven we je een aantal tips om er nog meer mee te vangen.

Kenmerken van de twister

De twister stamt uit het jaar 1972 waarin hij bekend werd onder de naam mister twister. Sinds zijn introductie is het een groot succes. Dit zit hem met name in het feit dat hij erg makkelijk is in het gebruik en een bijzonder grote aantrekkingskracht heeft op roofvissen. Je bevestigt hem zonder moeite op een jighead of haak en je kan hem gebruiken. Dankzij de soepele zwierende staart heeft hij een prachtige actie onderwater. Daardoor vang je er snoek, baars, snoekbaars en meerval mee. Maar ook zeevissen zoals zeebaars en gul vallen voor de twister. Het prettige is verder dat je er op zeer veel verschillende manieren mee kan vissen. Je kan met hem werpen, verticalen en slepen. De soepele staart zorgt gewoon voor meer dan voldoende actie. Bovendien kan je hem zowel snel als langzaam binnenvissen. Dit maakt hem geschikt voor alle seizoenen.

twister kunstaas

Tips twister vissen

  • Pas de grootte van je twister aan op de vissoort die je wilt vangen. Voor baars is een lengte van van 6 – 8 cm prima. Voor snoekbaars kan je gerust voor 8 – 12 cm kiezen. En voor snoek kan je voor 10 cm en groter gaan.
  • Twisters zijn er in heel veel verschillende kleuren. Naast je eigen voorkeur speelt het viswater hier een rol. In helder water doen natuurlijke kleuren het vaak goed. In troebel water mag je een wat meer felgekleurde pakken.
  • Wissel het tempo van het binnenvissen af of geef de twister af en toe wat korte rukjes (twitchen). Juist dan maakt de staart sprongerige beweginge die voor de roofvissen onweerstaanbaar zijn.

Alternatieven

De volgende soorten kunstaas hebben net als de twister een erg soepele en mooie staartactie:

  • De Fox Rage Pro Grub shad. Deze softbait combineert een shad met een twisterstaart als geen ander. Hij hoort zonder meer een plekje in je visuitrusting te krijgen want hij vangt goed.
  • De Mepps Spinflex. Deze spinners heeft een hele mooie twister als staart! Daarmee combineert hij de kracht van beide kunstaasjes als geen ander.
  • De Fox Rage Spikey Shad. Deze wormachtige shad is erg soepel en laat zich op veel verschillende manieren gebruiken.
  • De Berkley Pulse Shad. Een shad met, zoals de naam al zegt, een pulserende staart. Hierdoor krijg je veel wervelingen in het water.

Video van de twister

In de onderstaande video gaan wij op baars vissen met de twister. We leggen je uit wat de twister zo bijzonder maakt en gaan dan aan de slag. We vangen twee mooie baarzen en zelfs nog onverwacht een mooie snoek!

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.