Mepps Lusox

Mepps lusox

Als je van vissen met kunstaas spinnerbaits houdt dan moet je de Mepps Lusox  beslist hebben geprobeerd. Dit is een absoluut succesnummer binnen ons assortiment van spinners. Maar wat is eigenlijk de kracht van deze spinner en hoe vang je er het meeste mee? Wij zetten de kenmerken van de Mepps Lusox op een rij en geven je tips om er meer mee te vangen.

Mepps Lusox kenmerken

De Mepps Lusox spinner is speciaal ontworpen voor het snoek vissen. Maar ook tijdens het baars vissen en snoekbaars vissen is deze spinner erg succesvol. Kenmerkend voor deze Mepps spinner is het licht geknikte blad met schubbenpatroon, de zwarte streep over het blad, en de fraaie dreg met rode pluim. Het geknikte blad zorgt ervoor dat er bij het binnenvissen extra wervelingen onder water ontstaan. Daarnaast draait het spinnerblad wat trager dan dat van de meeste andere spinners waardoor hij langzaam kan worden binnengevist. Dit maakt hem onweerstaanbaar voor roofvis. In Nederland en Belgie horen we de beste geluiden over de zilveren Mepps Lusox in de maat 2. Al met al is deze spinner een fantastische allrounder die je veel mooie visdagen zal opleveren.

Mepps lusox kunstaas

Mepps Lusox tips

  • Om de Mepps Lusox nog aantrekkelijker te maken voor roofvis, kan je de hengeltop wat heen en weer te bewegen. Beweeg tijdens het binnenvissen je hengeltop horizontaal heen en weer (van links naar rechts en vice versa), en hij zigzagt door het water. Beweeg je hengeltop tijdens het binnenvissen verticaal heen en weer (van boven naar beneden en vice versa) en hij golft van boven naar beneden door het water.
  • Bij deze spinner krijg je een extra loodstangetje. Bevestig dit stangetje als je in diep water gaat vissen. Zo houdt de spinner de juiste diepte en maak je meer kans bij het snoek vissen, baars vissen en snoekbaars vissen.
  • Wees niet bang dat je de Mepps Lusox te langzaam binnenvist. De spinner is hier speciaal voor gemaakt. Twijfel je toch dan kan je het beste vlak voor de oever kijken hoe snel je moet draaien om deze prachtige spinner goed draaiend binnen te halen. Ongetwijfeld valt je op dat hij ook bij zeer lage snelheden nog prima draait.
  • De Mepps Lusox is een echte killer voor snoek. Dit betekent wel dat je met een goede onderlijn zal moeten vissen om te voorkomen dat je lijn wordt doorgebeten. Je kan hiervoor prima een stalen onderlijn gebruiken. Verwacht je veel baars of vis je met de Lusox op snoekbaars dan kan je misschien beter een extra soepele onderlijn gebruiken omdat deze minder opvalt in het water.

Alternatieven Mepps Lusox

  • Mepps Aglia Streamer: ga je een dagje vissen op snoek en baars dan is de Mepps Aglia streamer een goed alternatief voor de Lusox. Deze allround combinatie tussen een spinner en een streamer staat bekend om zijn goede vangsten.
  • Ondex spinner: wie kent deze oer-Hollandse spinner niet? De Ondex spinner heeft net als de Mepps Lusox een bijzonder goede naam als het gaat om het vissen in polders en stadswateren. Deze spinner loopt ondiep en is vrijwel overal inzetbaar.
  • De Mepps Aglia. Deze spinner wordt wereldwijd het meest gebruikt en dat is niet voor niets. Zeker in de wat grotere maten is deze spinner een mooi alternatief.
  • De Blue Fox Vibrax spinner. Deze spinners zijn wat kleiner maar onderschat hun vangkracht niet. Ze hebben een erg goede actie, ook voor stromend water, en worden in opvallende kleuren geleverd.

Video

Onderstaande video laat de Mepps Lusox in detail zien en toont hoe er op een ochtend maar liefst vijf snoeken mee worden gevangen!

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.