Relax Lures

relax lures hengelsport

Relax Lures is een Pools merk dat bekend is geworden door hun mooie en goed vangende shads en andere softbaits. Hieronder vertellen we je graag meer over dit hengelsport merk en haar producten.

Over Relax Lures

Het vissen met shads en andere softbaits is overgewaaid uit de Verenigde Staten en is inmiddels niet meer weg te denken uit Europa. Veel softbaits waren oorspronkelijk bedoeld om te vissen in water in de Verenigde Staten. Relax Lures uit Polen vond het een mooie uitdaging om de Amerikaanse softbaits klaar te maken voor Europa. Door de kleuren, vorm en actie van het kunstaas aan te passen bleek het veel geschikter voor het vissen op Europese soorten zoals snoek, snoekbaars en baars. Relax Lures ontwikkelt al sinds 1995 softbaits voor de Europese markt. Een groep fanatieke sportvissers test alle softbaits aan de waterkant. Dit gebeurt in viswater in heel Europa. Door de lengte, breedte, hoogte en dikte van de softbaits af te stemmen op de staart en eventuele vinnen, ontstaan de mooiste nieuwe softbaits. Met name de shads en twisters van Relax Lures zorgen voor flinke vangsten.

Shads van Relax Lures

Het succes voor Relax Lures begon in de jaren 90 met de Kopyto shad. Deze shad bleek met zijn wat bolle lichaam, inkepingen bij de staart, en flinke schoepstaart een topvanger van snoek, snoekbaars en baars. De Kopyto shad wordt nog steeds veel gebruikt en is een echte aanrader. Een ander bekend model is de zogenaamde King shad. De King shad heeft een wat meer langwerpige vorm en een brede schoepstaart. Deze shad is vooral voor het snoekvissen een aanrader. Voor het vissen op baars is er nog de Bass shad. Dit slanke shadje is erg geschikt om met een kleine jighead te gebruiken of om mee te dropshot vissen. Een ander model dat we graag noemen is de Super Banjo shad. Deze kleine shad heeft een twisterachtige staart en combineert dit met een shadlichaam en kleine vinnen. Vooral voor baars en snoekbaars is dit kunstaasje een aanrader.

relax lures kunstaas

Twisters

Als er een softbait is die wat ons betreft meer eer verdient dan is het wel de twister. Meteen na de introductie van de mister Twister als kunstaas in de Verenigde Staten omarmden veel Europese vissers deze softbait. De laatste jaren zijn shads veruit favoriet en zien we twisters minder vaak. En ofschoon we laatste zijn om de kracht van shads af te zwakken, vinden we tegelijkertijd dat de twister vaker kan worden gebruikt. Hij beweegt dankzij zijn kronkelende en draaiende staart prachtig door het water. Zowel voor het werpend vissen als verticalen is hij erg geschikt. Relax Lures erkent de kracht van de twister en heeft diverse fraaie modellen in haar assortiment. Het gaat om kleine twisters voor baars en snoekbaars, tot en met de grote modellen waar het ook erg goed mee vissen is op snoek.

Video’s Relax Lures

Relax Lures test haar producten op veel verschillende plekken. Bekijk de onderstaande video’s maar eens om te zien hoe er met plezier wordt gevist en getest in het buitenland.

Een greep uit ons mooie assortiment:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.