Relax King Shad

relax king shad

De King Shad van het merk Relax is een shad die bij uitstek geschikt is voor het vissen op snoek en snoekbaars. Maar wat maakt deze shad zo succesvol? Wij vertellen je meer over dit mooie stuk kunstaas.

Kenmerken King Shad

De King Shad is een shad die redelijk slank is en tegelijkertijd voldoende body bezit. Van boven bezien is hij vrij dun. Dit heeft als groot voordeel dat hij erg soepel is en veel zijwaartse beweging laat zien. Omdat hij zo soepel is kan roofvis hem gemakkelijk opslokken. Dankzij zijn slanke vorm vertoont hij veel gelijkenis met prooivissen zoals voorn en alver. De flinke schoepstaart geeft hem een wervelende actie. Daarbij beweegt zijn body waggelend en draait de staart er vrolijk achter aan. De King Shad is in alle wateren inzetbaar. Zowel in stromend als stilstaand water doet hij het prima. Wij vissen met deze shad zelf graag op snoek, maar ook snoekbaars wordt er goed mee gevangen. Hij wordt in een aantal fraaie kleuren geleverd die net wat anders zijn dan de kleuren van andere shads.

relax king shad snoekbaars

King Shad tips

Voor het vissen met de King Shad geven wij graag de volgende tips mee:

  • Deze shad laat zich gemakkelijk met een jighead bevestigen. Maar ook met een cork screw head in combinatie met een goede stinger is het prima vissen met de King Shad. Zijn actie wordt daardoor nog soepeler dan hij al is. Dit kan extra aanbeten uitlokken.
  • Je kan deze shad op veel verschillende manieren gebruiken. Zowel voor werpend vissen als voor slepend vissen is hij zeer geschikt. Maar wist je dat je door de grote schoepstaart met deze shad ook kan verticalen? Dit is het proberen meer dan waard.
  • Het afstemmen van de kleur van de King Shad op het weer en het type water kan alles behalve kwaad. Felle kleuren lokken agressie van de roofvis uit en doen het vaal goed in troebel water. Is het mooi weer en is het water helder? Dan zijn wat meer natuurlijke kleuren vaak de beste keuze.

Alternatieven

Het afwisselen van kunstaas is, zeker in water waar vaker wordt gevist, zinvol. Als alternatief voor de King Shad zou je kunnen denken aan:

  • De Fox Rage Pro Shad. Deze shad heeft een gelijksoortige vorm en actie. Het is wereldwijd een van de meest favoriete shads en dat is niet voor niets.
  • De Pig Shad van Strike Pro is een zeer goede vanger van snoek en grote snoekbaars. Hij heeft een rondere vorm dan de King Shad en is daarmee een interessant alternatief.
  • Wil je graag snoekbaars vangen? Dan raden we de Zander Pro Shad van Fox Rage, de Zanderbait van Jackson, en de Spro Iris Popeye als alternatieven aan.
  • De Berkley Pulse Shad heeft een erg goede naam. Deze shad bezit een wat compacter vorm en is voorzien van de Powerbait formule. Er worden elk jaar grote vissen me gevangen.

Video

In de onderstaande video’s laten je meer zien van de King Shad.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.