Relax Kopyto Shad

relax kopyto shad kunstaas

De Kopyto Shad van het merk Relax is een shad die in Oost-Europa is uitgegroeid tot een van de beste soorten kunstaas. Maar waarom is deze shad zo goed? Wij vertellen je meer over deze roofvis vanger.

Kenmerken Kopyto Shad

De Kopyto Shad heeft heeft een aantal eigenschappen die hem goed maken. Zo is hij gemaakt van erg soepel materiaal waardoor hij een natuurlijke actie heeft. Maar dit is niet alles. Zijn staart bezit maar liefst drie inkepingen. Hierdoor is zijn staart bijzonder bewegelijk in het water. De roterende bewegingen die hierdoor ontstaan laten hem snel opvallen. Verder merken we graag op dat de Kopyto Shad alles behalve een zeer slanke shad is. Het is een shad met een duidelijke buik en dat maakt hem een mooie roofvis hap. Omdat de bovenkant van deze shad vrij vlak is heeft hij een stabiele loop in het water. Dit maakt hem zowel geschikt voor stilstaand als meer stromend water. Vrijwel alle roofvissen kan je met deze shad vangen. Wij gebruiken hem vooral voor baars, roofblei, snoekbaars en snoek.

relax kopyto shad baars kunstaas

Kopyto Shad vistips

Als wij met de Kopyto Shad gaan vissen letten we op de onderstaande dingen:

  • Is het bewolkt weer of is het water erg troebel? Dan vangen we meestal meer met felle shadkleuren. Het kan echter geen kwaad om verschillende kleuren bij je te hebben. Al hoewel de mening van vissers verschilt, hebben wij gemerkt dat op sommige dagen een bepaalde kleur echt favoriet is.
  • De Kopyto Shad is een echte allrounder. We vissen er werpend mee maar ook slepend hebben we goed met deze shad gevangen. Slepend vissen met een shad kan erg succesvol zijn. Dit geldt zowel voor snoek als baars.
  • Stem de lengte van de shad af op de vis die je wilt vangen. We weten dat baars ook grote shads kan pakken maar toch vangen we met de 5 centimeter Kopyto Shad de meeste baarzen. En voor snoekbaars pakken we liever de 8 of 11 centimeter versie. Wil je snoek vangen? Dan is de 11 centimeter de beste keuzen.

Alternatieven

Als je vaker met shads hebt gevist dan weet je dat het goed is om een paar soorten bij je te hebben. Naast de Kopyto Shad kunnen we de volgende shads echt aanraden:

  • De Berkley Pulse Shad. Deze shad heeft ook een wat compacter vorm. Hij is voorzien van de Powerbait formule en staat bekend als een erg succesvolle shad.
  • Wil je graag snoekbaars vangen? Dan raden we de Zander Pro Shad van Fox Rage en de Zanderbait van Jackson aan.
  • Wil je jiggend vissen of verticalen? Dan mag de Slick Shad van Fox Rage niet ontbreken. Vooral voor het baars vissen is dit een hele goede keuze.
  • Snoekbaars en snoek worden erg goed gevangen van de Fox Rage Pro Shad. Deze shad heeft een wat slanke vorm en zorgt elk seizoen voor aanbeten.

Video

In de onderstaande video zie je meer van de Kopyto Shad.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.