Salmo Minnow

Salmo minnow zalm

De Salmo Minnow is een strak plugje om mee te vissen op een diverse soorten roofvis. Maar wat maakt dit plugje zo bijzonder en hoe kan je er het beste mee vissen? Hieronder zetten wij de belangrijkste feiten van dit kunstaas voor je op een rij.

Kenmerken Salmo Minnow

De Salmo Minnow is een klassiek kunstaas plugje dat niet weg te denken is uit de roofvis hengelsport. Dat hij nog steeds zo populair is geeft maar aan hoe goed hij vangt. Met zijn slanke vorm imiteert hij een klein prooivisje zoals een voorn. Sommige vissers zeggen dat hij ook op een elrits lijkt, een visjes dat met name in stromend water voorkomt en graag wordt gegeten door forel, baars, en kopvoorn. Hij heeft een vibrerende waggelende actie in het water waarbij hij zijn flanken laat zien. Dit zorgt voor aanbeten in zowel stilstaand als stromend water. De Minnow bezit twee scherpe dregjes die de vis goed vasthouden. Ze zijn van prima kwaliteit en buigen zelden of nooit uit.

Salmo minnow snoek

Vissen met de Salmo Minnow

 De Salmo Minnow is erg makkelijk in het gebruik. Je kan met hem werpen en slepen. Je kan met stroming mee of haaks op de stroming binnenvissen. Hij blijft stabiel in het water liggen waarbij hij zijn actie toont. Dit is een eigenschap die veel vissers erg kunnen waarderen. Maar je kan de Salmo Minnow ook zelf wat extra actie meegeven door te twitchen of hem soms even stil te laten liggen in het water. Wat betreft het materiaal gebruiken we bij voorkeur een lichte spinhengel met niet te dikke gevlochten (10/00 of 12/00) of nylon (ongeveer 20/00) lijn. Uiteraard kan het ook met wat dikker materiaal maar wij vinden dit plugje het prettigst als je hem met niet te zwaar materiaal gebruikt.

Tips voor het vissen met de Salmo Minnow

  • Vis je op forel, baars, kopvoorn of winde? Gebruik dan de Salmo Minnow van 5 cm. Vis je op snoekbaars, roofblei, grote baars en snoek? Dan kan je het beste de 7 cm versie gebruiken.
  • Zoals gezegd laat dit plugje zich prima twitchen. Vis hem eens met rukjes binnen en wissel dit af met gewoon binnendraaien. Juist dan hebben roofvissen de neiging om te te slaan.
  • De standaard Salmo Minnow is geen kunstaas plug die erg diep loopt. Wij vissen hem zelf bij voorkeur in water met een diepte van maximaal 2 meter. Daar komt hij het beste tot zijn recht. Wil je dieper vissen? Kies dan bijvoorbeeld liever een Salmo Hornet.
  • Het afwisselen van kunstaas zorgt vaak voor aanbeten. We raden dan ook aan om de Minnow af en toe te vervangen door bijvoorbeeld een Rapala Shadow Rap Shad of een Salmo Sparky Shad.

Video

De onderstaande video laat de Salmo Minnow in actie zien.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.