•  
  9.9 klantbeoordeling
 •  
  Gratis bezorgd boven €50,- in NL (BE €60,-)
 •  
  Snelle verzending
 •  
  Track & Trace
 •  
  De beste producten
 •  
  Kennis van zaken

Salmo Minnow

De Salmo Minnow is een strak plugje om mee te vissen op een diverse soorten roofvis. Maar wat maakt dit plugje zo bijzonder en hoe kan je er het beste mee vissen? Hieronder zetten wij de belangrijkste feiten van de Salmo Minnow voor je op een rij.

Kenmerken Salmo Minnow

De Salmo Minnow is een van de meest klassieke pluggen die Salmo aanbiedt. Dat hij nog steeds zo populair is geeft maar aan hoe goed hij vangt. Met zijn slanke vorm imiteert hij een klein prooivisje zoals een voorn. Sommige vissers zeggen dat hij ook op een elrits lijkt, een visjes dat met name in stromend water voorkomt en graag wordt gegeten door forel, baars, en kopvoorn. Hij heeft een vibrerende waggelende actie in het water waarbij hij zijn flanken laat zien. Dit zorgt voor aanbeten in zowel stilstaand als stromend water. De Salmo Minnow bezit twee scherpe dregjes die de vis goed vasthouden. Ze zijn van prima kwaliteit en buigen zelden of nooit uit.

Vissen met de Salmo Minnow

 De Salmo Minnow is erg makkelijk in het gebruik. Je kan met hem werpen en slepen. Je kan met stroming mee of haaks op de stroming binnenvissen. Hij blijft stabiel in het water liggen waarbij hij zijn actie toont. Dit is een eigenschap van de Salmo Minnow die veel vissers erg kunnen waarderen. Maar je kan de Salmo Minnow ook zelf wat extra actie meegeven door te twitchen of hem soms even stil te laten liggen in het water. Wat betreft het materiaal gebruiken we bij voorkeur een lichte spinhengel met niet te dikke gevlochten (10/00 of 12/00) of nylon (ongeveer 20/00) lijn. Uiteraard kan het ook met wat dikker materiaal maar wij vinden de Salmo Minnow het prettigst als je hem met niet te zwaar materiaal gebruikt.

Tips voor het vissen met de Salmo Minnow

 • Vis je op forel, baars, kopvoorn of winde? Gebruik dan de Salmo Minnow van 5 cm. Vis je op snoekbaars, roofblei, grote baars en snoek? Dan kan je het beste de Salmo Minnow van 7 cm gebruiken.
 • Zoals gezegd laat de Salmo Minnow zich prima twitchen. Vis hem eens met rukjes binnen en wissel dit af met gewoon binnendraaien. Juist dan hebben roofvissen de neiging om te te slaan.
 • De standaard Salmo Minnow is geen kunstaas plug die erg diep loopt. Wij vissen hem zelf bij voorkeur in water met een diepte van maximaal 2 meter. Daar komt hij het beste tot zijn recht. Wil je dieper vissen? Kies dan de Salmo Minnow Super Deep Runner. Deze is speciaal voor dieper water bedoeld.

Video Salmo Minnow

De onderstaande video laat de Salmo Minnow in actie zien.

Hier kan je ons vinden

DeRoofvisser.com
Veencompagnie 12
3907 GA Veenendaal

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

Niets willen missen?

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.