Salmo Hornet

Salmo hornet

Wie met kleine kunstaas pluggen wil vissen kan niet om de Salmo Hornet heen. Deze topper, die in verschillende maten en kleuren in ons fraaie Hornet assortiment te verkrijgen is, vangt overal ter wereld mooie roofvis. Maar waar dankt de Salmo Hornet zijn kracht aan? Wij zetten de belangrijkste kenmerken van deze plug op een rij geven je enkele tips zodat je er nog meer mee kan vangen.

Salmo Hornet kenmerken

De Salmo Hornet heeft een bijzonder grote naam als het gaat om baars vissen en roofblei vissen. Vernoemd naar een grote wespensoort, zoemt de deze kunstaas plug door het water. Hierbij schudt hij met zijn kop en staart terwijl hij perfect in balans blijft. Daarmee is deze superplug een ware killer voor baars, roofblei , forel en vele andere roofvissen. Niets voor niets wordt hij in tientallen landen met succes ingezet. In Nederland en Belgie  worden de beste resultaten gemeld met de rood/witte en baarskleurige variant. Kenmerkend voor de Salmo Hornet is verder dat het een ware allrounder is. Je kan hem zowel in stilstaand water als in stromend water gebruiken. Daarnaast is hij erg makkelijk in het gebruik. Of je nu een beginnende visser bent of meer ervaren, de Salmo Hornet is een plug die je zonder meer goede vangsten zal opleveren.

Salmo hornet kunstaas

Hornet tips

  • In stilstaand water kan je met de Salmo Hornet de roofvis extra snel verleiden als je af en toe stopt met binnenhalen.  Dit gaat als volgt. Breng hem eerst met een paar snellere molenslagen naar een diepte van ongeveer 1 meter. Stop met binnenhalen. De Hornet komt dan boven drijven. Hij doet dit echter niet recht naar boven zoals de meeste andere drijvende pluggen maar schuin naar achteren. Roofvissen verwachten deze manoeuvre niet en worden zo uitgelokt om toe te slaan.
  • Met de drijvende Salmo Hornet die wij aanbieden kan je uitstekend in diep water vissen. Zet hiertoe op 50 a 80 centimeter voor het uiteinde van je lijn lood op de lijn. De actie van de Hornet zal hierdoor niet worden beïnvloed en je kan op deze manier de diepe delen van het water afvissen. Deze techniek werkt zowel bij slepend vissen als bij werpend vissen in diep(er) water. 
  • Vis je met de Salmo Hornet in stromend water dan kan je lastig te bereiken plekken eenvoudig bereiken door hem te laten afdrijven. Door het lage gewicht van deze plug zal hij snel meestromen en kan je onder overhangende bomen en bruggen komen. Zodra hij de juiste plek heeft bereikt doe je de beugel van je molen dicht en begin je met binnenhalen.
  • Met de Salmo Hornet vis je waarschijnlijk op baars en roofblei. Toch is er altijd kans op snoek. We raden daarom aan om een dunne en soepele onderlijn te gebruiken. Een extra soepele onderlijn is wat dat betreft een aanrader.
  • Gebruik een hengel die niet te zwaar is in combinatie met een niet te dikke vislijn. Een Hornet van 4 a 5 centimeter kan je prima vissen met een gevlochten lijn van 10/00 dik. Hier past een hengel met een werpgewicht van maximaal 25 a 30 gram goed bij. Vis je op zware vis met een 9 centimeter Hornet, dan raden we eerder 16/00 of 18/00 aan. In dat geval kan je beter een stevige spinhengel kiezen.

Alternatieven Salmo Hornet

  • De Strike Pro Cranky X is een fel schuddend plugje dat al heel wat roofvissen op heeft geleverd. Zijn actie is net wat anders en daarmee vult hij de Hornet goed aan.
  • De Spro Ikiru Crank is een kleine plug die net als de Salmo Hornet speciaal is bedoeld om mee te vissen op baars, roofblei en snoekbaars. Samen met de Hornet vormt de Spro Ikiru Crank het perfecte duo om deze roofvissen mee te lijf te gaan.
  • Salmo heeft nog andere goede kleine plugjes. De Salmo Sparky Shad is hier een goed voorbeeld van.
  • De Fox Rage Funk Bug. Dit kleine schuddende plugje kan net als de Salmo Hornet erg goed worden gebruikt bij het vissen op baars, roofblei en snoekbaars.
  • Heb je een goed gevoel bij tailspinners? Dan zijn de tailspinners van SpinMad en Spro een goed alternatief voor de Salmo Hornet. Dit zijn goed vangende kunstaasjes die al heel wat baars, roofblei en snoekbaars op de kant hebben gebracht.

Salmo Hornet video’s

De onderstaande filmpjes leggen je nog meer uit over de Salmo Hornet. Ook zie je hoe er mooie vissen mee worden gevangen.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.