• 9.4
 •  
  Gratis bezorgd boven €50,- in NL (BE €60,-)
 •  
  Snelle verzending
 •  
  Track & Trace
 •  
  De beste producten
 •  
  Kennis van zaken
 • webshopkeurmerk

Salmo Thrill

De Salmo Thrill is een bijzonder goede plug om mee te vissen op roofblei. En ook andere roofvissen worden met deze plug gevangen. Wat maakt de Salmo Thrill zo bijzonder? Wij zetten de belangrijkste kenmerken voor je op een rij en geven je tevens enkele tips.

Kenmerken Salmo Thrill

Wie de Salmo Thrill in handen heeft ziet meteen dat het om een erg gestroomlijnde plug gaat. Hij is slank en bovendien van erg glad materiaal gemaakt. Daardoor kan je hem ver ingooien. Bij het binnenvissen valt op dat de Salmo Thrill mooi schuddend door het water gaat. Geen wonder dat roofblei hem graag grijpt. De slanke vorm van de Salmo Thrill heeft nog een ander voordeel. Hij laat zich snel binnenvissen. En dat is nu juist van belang als je roofblei wilt vangen. Je dient het kunstaas dan op hoge snelheid binnen te draaien omdat de roofblei dan denkt dat het om een vluchtend visje gaat. En die pakt roofblei bij voorkeur. Verder is het goed om te weten dat de Salmo Thrill een langzaam zinkende plug is. Hij blijft daarbij op de diepte waar je hem laat afzinken. Wat betreft de gebruikte materialen kunnen we melden er een stalen draad door zijn body gaat voor extra stevigheid, er gebruik is gemaakt van scherpe VMC haken, en dat de actie van elke plug met de hand wordt getest.

Salmo Thrill vistips

Om meer succes te hebben bij het vissen met de Salmo Thrill geven we je enkele tips mee. Ten eerste noemen we de stekkeuze. Roofblei vang je vooral in rivieren. Probeer daarbij te vissen op plekken waar de stroming en rustigere plekken elkaar kruisen. Hier ligt roofblei vaak te wachten. In de praktijk betekent dit dat je achter kribkoppen of op de rand van de stroming probeert te vissen.  Ten tweede raden we aan de Salmo Thrill met een flink tempo binnen te vissen. Voor andere roofvissoorten werkt dit meestal niet maar voor roofblei is het belangrijk dat je dit juist wel doet. Ten derde is het voordeel van de Salmo Thrill dat hij langzaam zinkt. Hij blijft echter op de diepte dat je hem af laat zinken. Hierdoor kan je het water op verschillende dieptes afvissen. Dat vergroot je kans op een aanbeet in de wat koudere maanden. Ten vierde leent de Salmo Thrill zich prima om af en toe te jerken. Geef wat rukjes en hij maakt een onverwachte actie onderwater. Dit kan net genoeg zijn om twijfelende roofblei toe te laten slaan.