Salmo Thrill

Salmo thrill kunstaas

De Salmo Thrill is een bijzonder goede plug om mee te roofblei vissen. En ook andere roofvissen worden met deze plug gevangen. Wat maakt de Salmo Thrill zo bijzonder? Wij zetten de belangrijkste kenmerken voor je op een rij en geven je tevens enkele tips.

Kenmerken Salmo Thrill

Wie de Salmo Thrill in handen heeft ziet meteen dat het om een erg gestroomlijnde plug gaat. Hij is slank en bovendien van erg glad materiaal gemaakt. Daardoor kan je hem ver ingooien. Bij het binnenvissen valt op dat dit kunstaas plugje mooi schuddend door het water gaat. Geen wonder dat roofblei hem graag grijpt. De slanke vorm van de Salmo Thrill heeft nog een ander voordeel. Hij laat zich snel binnenvissen. En dat is nu juist van belang als je roofblei wilt vangen. Je dient het kunstaas dan op hoge snelheid binnen te draaien omdat de roofblei dan denkt dat het om een vluchtend visje gaat. En die pakt roofblei bij voorkeur. Verder is het goed om te weten dat de Salmo Thrill een langzaam zinkende plug is. Hij blijft daarbij op de diepte waar je hem laat afzinken. Wat betreft de gebruikte materialen kunnen we melden er een stalen draad door zijn body gaat voor extra stevigheid, er gebruik is gemaakt van scherpe VMC haken, en dat de actie van elke plug met de hand wordt getest.

Salmo thrill
Chris Chew vangt een roofblei met de Salmo Thrill

Salmo Thrill vistips

Om meer succes te hebben bij het vissen met de Salmo Thrill geven we je enkele tips mee. Ten eerste noemen we de stekkeuze. Roofblei vang je vooral in rivieren. Probeer daarbij te vissen op plekken waar de stroming en rustigere plekken elkaar kruisen. Hier ligt roofblei vaak te wachten. In de praktijk betekent dit dat je achter kribkoppen of op de rand van de stroming probeert te vissen.  Ten tweede raden we aan om dit plugje met een flink tempo binnen te vissen. Voor andere roofvissoorten werkt dit meestal niet maar voor roofblei is het belangrijk dat je dit juist wel doet. Ten derde is het voordeel van de Salmo Thrill dat hij langzaam zinkt. Hij blijft echter op de diepte dat je hem af laat zinken. Hierdoor kan je het water op verschillende dieptes afvissen. Dat vergroot je kans op een aanbeet in de wat koudere maanden. Ten vierde leent de Thrill zich prima om af en toe te jerken. Geef wat rukjes en hij maakt een onverwachte actie onderwater. Dit kan net genoeg zijn om twijfelende roofblei toe te laten slaan.

Alternatieven

De Salmo Thrill is zonder twijfel een van de allerbeste stukjes kunstaas voor roofblei. Toch zijn er ook andere kunstaasjes die we graag noemen:

  • De Fox Rage Slick Stick. Wie aan roofblei denkt kan eigenlijk ook niet om deze plug heen. Hij heeft een mooie felle actie en heeft al heel wat roofblei en andere roofvissen gevangen.
  • De ASP spinner van Spro. Deze tailspinner is speciaal ontwikkeld voor het vissen of roofblei. Natuurlijk worden er ook andere vissen mee gevangen.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.