ASP spinner

spro asp spinner roofblei

De ASP spinner is al jaren een groot succes. Vooral bij het roofblei vissen en baars vissen staat deze spinner garant voor topvangsten. Wij achterhalen de kracht van de ASP spinner en geven je enkele tips om er nog meer mee te vangen.

ASP spinner kenmerken

De kracht van de ASP spinner zit in de combinatie van de slanke body en het spinnerblad. Deze combinatie is onweerstaanbaar gebleken voor roofblei en baars. Daarnaast wordt deze alleen in kleuren geleverd welke door roofvisspecialisten worden aangeradden. Met name de kleuren blauw/zwart, rood/wit en Firetiger worden vaak genoemd als topvangers. Daarnaast is de ASP spinner zo ontworpen dat hij een lage luchtweerstand heeft waardoor je er ver mee kan werpen. Zo kan je ook vanaf de kant grote delen van het water prima afvissen. Zijn slanke vorm zorgt er tevens voor dat je hem zeer goed in stromend water kan gebruiken. Zelfs op snelstromende stukken kan hij recht-toe-recht aan worden gevist zonder dat hij van zijn lijn afwijkt. Hierdoor is hij uitermate geschikt om in rivieren mee op roofblei te vissen. Omdat hij relatief klein is klappen de roofvissen er vol op. De vrije en vlijmscherpe dreg van het merk Gamakatsu zorgt daarbij dat missers zelden voorkomen. Wil je roofblei of baars vangen? Probeer dan zeker de ASP spinner eens.

spro asp spinner

ASP spinner tips

  • Gebruik bij het roofblei vissen met de ASP spinner bij voorkeur een niet te dikke gevlochten lijn. Hiermee gooi je verder en houd je direct contact met de vis.
  • Op diep water is het aan te raden de spinner op verschillende dieptes binnen te vissen. Zo merk je vanzelf waar de roofvis zit. Vis de spinner diep binnen door hem na het ingooien eerst te laten zinken. Vis de spinner ondiep binnen door deze meteen binnen te draaien zodra hij bij het ingooien het wateroppervlak raakt.
  • Ga je met de ASP spinner op roofblei vissen? Haal de spinner dan niet te langzaam binnen. Roofblei slaat vooral toe als de spinner in een behoorlijk tempo binnen wordt gehaald.

Alternatieven ASP spinner

  • De tailspinners van SpinMad zijn een regelrechte aanrader! Ze vangen goed en zijn overal inzetbaar. Je vangt er roofblei, baars en snoekbaars mee.
  • Als je baars op het oog hebt kan je ook de Mepps Aglia Streamer overwegen. Dit kunstaasje is net een regelrechte killer voor baars en snoek.
  • Kleine plugjes zoals de Salmo Hornet en kleine plugjes uit de reeks van de befaamde Spro Ikiru Crank. Deze plugjes zijn speciaal bedoeld voor het baars vissen en roofblei vissen.

Video

Bekijk de ASP spinner in actie in de onderstaande video.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.