Spro Iris Underdog

spro iris underdog

De Spro Iris Underdog is speciaal voor het vissen in niet te diep water bedoeld zoals vijvers, polders, riviertjes en grachtjes. In korte tijd heeft deze kunstaas plug heel veel fans gekregen. Maar wat maakt dit kunstaas zo bijzonder? Hieronder zetten wij een aantal dingen voor je op een rij.

Kenmerken Spro Iris Underdog

Zo op het eerste gezicht ziet de Spro Iris Underdog er meteen al bijzonder uit. Hij is voorzien van opvallende kleuren en op zijn kop zit een groot oog. Aan dit oog (iris) dankt hij zijn naam. Deze plug is zowel in een eendelige als meerdelige (jointed) variant te krijgen. Waar de Spro Iris Underdog echt in uitblinkt is zijn actie. Hij maakt zeer breed uitslaande bewegingen die vergezeld gaan door het ratelen van kogeltjes in zijn body. De meerdelige variant maakt zelfs haast slangachtige bewegingen. Deze valt net nog wat meer op. Omdat hij niet zo diep loopt is deze plug ideaal in de stad, in de wijk en in de polder. Dankzij het extra geharde materiaal waar hij van is gemaakt is hij zeer duurzaam. En zoals we van Spro kennen heeft de Spro Iris Underdog vlijmscherpe en zeer sterke Gamakatsu dreggen. Deze haken uitstekend en houden de vis goed vast. Omdat hij net zo zwaar is kan deze plug met de meeste hengels worden gebruikt. Op basis van onze eigen ervaringen durven we best te zeggen dat iedere snoekvisser een Underdog in zijn assortiment zou moeten hebben. Ze vangen gewoon bijzonder goed!

spro iris underdog kunstaas

Tips Spro Iris Underdog

Als je met deze plug gaat vissen dan kunnen de volgende tips je helpen om er nog meer mee te vangen:

  • Het gaat hier om een drijvende plug. Als je hem even inhoudt zal hij langzaam naar het oppervlakte stijgen. Gebruik dit af en toe eens door binnenvissen af te wisselen met hem even stilhouden. Bij het stijgen naar boven of het weer in beweging komen slaat roofvis vaak toe.
  • Wat voor andere pluggen opgaat dat geldt ook voor de Spro Iris Underdog. We raden aan om je kleurkeuze af te stemmen op de omstandigheden. Gebruik lekkere felle kleuren bij donker weer en troebel water. De meer natuurlijke kleuren doen het vaak goed bij mooi weer en helder water.
  • Deze plug is erg makkelijk om te gebruiken. Je werpt hem in en hij komt met zijn fraaie actie ondiep binnenlopen. Wil je hem niet iets dieper binnenvissen? Houd je hengeltop dan laag (net boven het water). Dit kan een centimeter of 20 aan diepgang schelen.

Alternatieven

Als je graag met niet te zware pluggen vist die een erg opvallende actie hebben, dan kunnen we de volgende pluggen als alternatieven aanraden:

  • De pluggen uit de Spro Fat Iris reeks. Deze zijn kwalitatief net zo mooi afgewerkt en zijn ook echte snoekvangers.
  • De Rapala Jointed. Deze klassieke plug loopt net als de Spro Iris Underdog erg ondiep. Zeker voor de polder is dit een mooi alternatief.
  • De Salmo Frisky. Deze tweedelige plug heeft ongeveer dezelfde lengte en ook een breed uitslaande actie. De shallow runner loopt mooi ondiep.

Video’s

In de onderstaande video’s zie je meer over de Spro Iris Underdog.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.