Fox Rage Spikey Shad

Fox rage spikey shad

De Spikey Shad van Fox Rage is een shad die vol zit met kleine zachte stekeltjes. Waarom zorgt deze shad voor zoveel mooie vangsten? Hieronder vertellen wij je meer over deze mooie softbait.

Kenmerken Spikey Shad

De Spikey Shad is een opvallende verschijning. Dit komt vooral door de 264 kleine zachte stekeltjes die hij op zijn lichaam heeft. De stekeltjes zorgen voor ruis en belletjes onderwater. Hiermee onderscheidt hij zich van andere shads en valt hij bij roofvissen extra op. Maar de stekeltjes hebben nog een ander voordeel. Ze voelen namelijk erg zacht aan. Als een snoekbaars of baars de shad pakt dan voelt het net alsof hij een echt iets levends heeft gepakt. Dit maakt het makkelijker om de haak te zetten. De Spikey Shad kan op veel verschillende manieren worden gebruikt. Je kan met hem werpen, dropshotten, en verticalen. Hij beweegt onder alle omstandigheden soepel door het water waarbij zijn staart voor wervelingen zorgt. Door zijn opvallende verschijning is deze shad een echte aanrader. Dat hij daarnaast in de fraaie kleuren van Fox Rage wordt geleverd is ook een voordeel.

Fox rage spikey shad kunstaas

Spikey Shad tips

Voor het gebruik van de Spikey Shad hebben wij de volgende tips:

 • Wij gebruiken deze shad vooral voor het vissen op snoekbaars en baars. Natuurlijk kan je er ook snoek en andere roofvis mee vangen, maar de Spikey Shad kies je vooral als je snoekbaars en baars wilt vangen.
 • Je kan deze shad op veel verschillende manieren monteren maar doen dit bij voorkeur met een gewone jighead. Het materiaal is zacht waardoor het aanbrengen van een jighead erg makkelijk gaat.
 • De Spikey Shad kan prima worden gebruikt voor moderne vistechnieken zoals jiggen, de carolina-rig, en de texas rig. Bij dit soort technieken komt hij vaak ook even stil op de bodem te liggen. Dit zijn momenten dat de roofvis vaak toeslaat.
 • De kleuren waarin hij wordt geleverd zijn van Fox en zijn door en door getest. Toch kan het geen kwaad om de felste kleuren vooral in troebel water te gebruiken en de wat meer lichtere kleuren in helder water. Gemiddeld genomen zorgt dit voor meer aanbeten.

Alternatieven

De Spikey Shad is vrij uniek als het gaat om zijn voorkomen. Toch zien we dat vissers die hem gebruiken ook vaak de volgende shads bij zich hebben:

 • De Zander Pro Shad van Fox Rage. Dit is wellicht de meest bekende shad voor snoekbaars. Een erg goede vanger!
 • De Spro Iris Popeye. Deze slanke shad is een echte topper voor snoekbaars en baars. Laat dit nu net de vissen zijn waar de Spikey Shad zich ook op richt.
 • De Spro Iris V-Power. Als je de Spikey Shad wil gebruiken om mee te dropshot vissen dan is de V-
  Power een perfecte aanvulling.
 • De Berkley Pulse Shad heeft een erg goede naam bij het vissen op snoekbaars en baars. Voorzien van de Powerbait formule zorgt deze shad voor mooie vangsten.
 • De Fox Rage Pro Shad. Deze shad heeft klassieke shad vorm. Het is wereldwijd een van de meest favoriete shads en dat is niet voor niets.
 • De Relax Kopyto Shad. Deze shad heeft een wat gedrongen model waarbij drie inkepingen bij zijn staart voor een erg verleidelijke actie zorgen.

Video

Wil je meer zien van de Spikey Shad? Bekijk dan de onderstaande video’s.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.