Veltic spinner

Veltic spinner

De Veltic spinner is een klassieke kunstaas spinner die al ruim 50 jaar voor mooie vangsten van forel, baars, kopvoorn, en winde zorgt. Dat is dan ook de reden dat wij hem in ons toch al zo mooie assortiment kunstaas spinners hebben opgenomen. Maar wat maakt deze spinner zo bijzonder? Hieronder zetten wij een aantal wetenswaardigheden voor je op een rij.

Veltic spinner kwaliteit

De Veltic spinner wordt van de allerbeste materialen gemaakt. Het spinnerblad bestaat uit hoogwaardige metaal dat precies het juiste gewicht heeft om optimaal te kunnen draaien. Het spinnerblad krijgt een speciale behandeling waarmee het een extra opvallend glans meekrijgt. Om deze glans vele jaren te garanderen krijgt het spinnerblad ook nog eens een speciale waterafstotende laag mee. De as van de spinner is gemaakt van extra gehard staal. Dit geldt ook voor de splitring(en). De dreg is van het bekende merk Mustad en zorgt voor een optimale inhaking. Al met al staat de kwaliteit bij de Veltic spinner voorop zodat je hier als sportvisser lang plezier van zal hebben.

Veltic spinner tandem

Veltic spinner actie

Kenmerkend voor de Veltic spinner is het ovale spinnerblad. Dit draait niet alleen perfect maar ook nog eens relatief dicht tegen de body van deze fraaie kunstaas spinner. Dit maakt hem tot een ware allrounder. Je kan hem in ondiep water gebruiken maar ook in dieper en zelfs stromend water staat deze spinner zijn mannetje. Niet voor niets worden de kleinere maten vaak gebruikt om mee te forel vissen. En om de actie van de Veltic spinner maximaal tot zijn recht te laten komen wordt hij in bijzonder opvallende kleuren aangeboden. De gestreepte combinaties van rood-goud  en zilver-zwart zijn ware klassiekers en hebben al veel mooie vis opgeleverd.

Vistips

  • De Veltic spinner heeft een speciaal systeem om de dreg mee te vervangen. Dit zogenaamde hook clip system is uniek en geeft je de mogelijkheid om een eventuele beschadigde of botte dreg te vervangen door een nieuwe.
  • Door het ovale spinnerblad laat de Veltic spinner zich op verschillende dieptes inzetten. Wil je ondiep vissen? Werp hem dan in en begin hem direct binnen te vissen zodra hij het water raakt. Het kan ook geen kwaad om de hengeltop wat hoger te houden. Vis je liever wat dieper? Laat hem na het inzinken dan wat meer afzinken en haal hem dan pas binnen.
  • Ook de Veltic spinner heeft baat bij afwisseling. Haal hem eens wat sneller of langzamer binnen. Afwisseling zorgt voor vis. Of beweeg de hengeltop langzaam horizontaal of verticaal heen en weer bij het binnenvissen. De spinner zal dit patroon in het water volgen en daardoor extra opvallen.

Alternatieven Veltic spinner

  • De Mepps Aglia. Deze verwaarde spinner wordt over de hele wereld het meest gebruikt. Het is een prettige spinner waar je net als de Veltic spinner veel roofvis mee kan vangen.
  • De Blue Fox Vibrax spinner. Deze kleurrijke spinner kan zowel in stromend als stilstaand water worden gebruikt. Hij wordt geleverd in mooie opvallende kleuren.
  • De Mepps Lusox. Deze spinner van Mepps heeft al heel wat snoek opgeleverd. Met het bijgeleverde loodstangetje kan je hem ook in diep(er) water gebruiken.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.