Wob shad

Grote kunstaas shads zijn een uitstekend kunstaas voor snoek vissen. Maar ook grote snoekbaars en meerval kan je met flinke shads vangen. Een shad uit ons assortiment softbaits die bij veel vissers goed is bevallen is de Wob shad van Spro. Deze unieke shad is door Spro opnieuw ontworpen. Hieronder brengen we je van de belangrijkste kenmerken van de Wob shad op de hoogte en geven je enkele tips om er nog meer mee te vangen.

Wob shad kenmerken

De Wob shad is een allround shad met een bijzonder goede actie. Met zijn roterende staartactie lokt hij de grootste rovers uit hun tent. Je kan er werpend mee vissen maar ook bij het slepend vissen presteert hij zeer goed. Dit komt omdat hij naast de staartactie ook een duidelijke flankactie heeft. Daarbij toont hij om en om beide flanken. Dit is vrij uniek voor een shad van deze grootte. De Wob shad bestaat uit sterk materiaal en wordt geleverd in goed vangende kleuren. De yellow perch en sick koi kleur zijn daarbij onder veel vissers favoriet.

Wob shad tips

  • Als je vanaf de kant of vanuit de boot met de Wob shad gaat vissen dan kan je hem het beste met korte opwaartse halen binnenvissen (hengel omhoog halen). Draai na elke haal de lijn strak maar voorkom hier wel bij dat je de beweging van de shad met het strak draaien van de lijn niet verstoort (de lijn niet te snel te strak draaien dus).
  • De Wob shad is door zijn flankactie uitermate geschikt om mee te slepen/trollen. Houd de hengel daarbij in de hand. Dat is belangrijk omdat je de haak direct na een aanbeet moeten zetten. De kans bestaat namelijk dat de roofvistanden zich diep in de shad zetten zonder dat ze in aanraking met de haak komen. Met de hengel in de hand kan je direct aanslaan en voorkom je missers.
  • Omdat hij een vrij lange shad is kan het in sommige gevallen slim zijn om een extra dregje aan de staartkant te monteren. De rugzijde, net voor de staart, is vaak de beste plek. Je komt zo niet snel vast in de bodem te zitten en verbetert je inhaakkansen aanzienlijk.

Alternatief voor de Wob shad

  • De Fox Rage Pro Shad. Fox heeft een grote naam als het om shads gaat. De Fox Rage Pro shad is daar geen uitzondering op. Dit is ook een erg goede shad.
  • De Soft 4Play reeks van Savage Gear is een absolute aanrader. Met deze soepele shad zijn al heel wat grote snoeken, snoekbaarzen en baarzen gevangen. Hij bestaat uit meerdere delen wat zijn goede actie verklaart.

Wob shad video

Kijk onderstaand filmpje om de befaamde actie van de Wob shad onder water te zien:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.