Zanderbait

jackson zanderbait

Een shad waar wij erg vaak snoekbaars mee vangen, is de Jackson Zanderbait.  Maar ook snoek en baars kan je prima met de Zanderbait vangen. Wat maakt deze shad zo goed? En hoe kan je er het beste mee vissen? Wij zetten enkele tips voor je op een rij.

Kenmerken Zanderbait

De Zanderbait is een slanke shad met kleine ribbeltjes in de vorm van schubben op zijn body. In zijn kop heeft hij relatief grote ogen en zijn staart staat vrij haaks op zijn body. Hij heeft een goede schuddende staartactie onderwater. Deze komt mede omdat de Zanderbait een verdunning net voor zijn staart heeft. De Zanderbait is in diverse kleuren te krijgen. Jackson heeft de opvallende kleuren (roze, rood-wit) speciaal voor troebel water gemaakt. De meer natuurlijke kleuren (kaulbarsch, lime black back) doen het vaak erg goed in helder water. En om er zeker van te zijn dat je er perfect mee vist zijn de jigheads als voor je gemonteerd. Wat betreft de maten gebruiken wij de 10 cm versie meestal voor snoekbaars en baars. Gaan we voor flinke snoekbaars en ook snoek? Dan vissen we liever met de Zanderbait van 14 cm.

jackson zanderbait snoekbaars

Vissen met de Zanderbait

Je kan de Zanderbait op verschillende manieren gebruiken. Je kan er vanaf de kant mee werpen en hem dan met sprongetjes over de bodem binnenvissen. Dit werkt vaak prima voor snoekbaars. Je kan ook met de Zanderbait verticaalvissen. Daarbij laat je hem 40-50 cm boven de bodem ‘dansen’ waarbij hij met enige regelmaat op de bodem komt. En ook slepen kan je met deze shad doen. Hij is perfect uitgelood dus je kan achter een bootje slepen. Zo wordt met name snoek gevangen. We vissen de Zanderbait wel altijd met een onderlijn. Bij de 10 cm variant is dat een dunne fluorocarbon onderlijn (bijvoorbeeld van Spro). Bij de 14 cm variant is dat meestal een dunne soepele stalen onderlijn. Al met al gaat het om een erg goede shad, die je meteen kan gebruiken als je hem uit de verpakking hebt gehaald.

Alternatieven

De volgende shads kunnen ook een goed alternatief zijn voor de Zanderbait. Het zijn stuk voor stuk goede snoekbaars vangers:

  • Fox Rage Zander Pro Shad. Deze shad is wellicht een van de bekendste shads om mee op snoekbaars te vissen. Hij wordt in verschillende mooie kleuren geleverd.
  • De Spro Iris Popeye. Deze slanke shad is speciaal ontwikkeld voor het vissen op snoekbaars. Zoals we van Spro kennen is hij onder alle omstandigheden getest.
  • De Fox Rage Slick Shad. Deze shad kan voor alle vistechnieken worden gebruikt. Hij is zeer soepel en heeft een aantrekkelijke actie onderwater.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.