Spro Iris Popeye

Spro iris popeye

Shads zijn en blijven voor veel vissers een favoriet stukje kunstaas. Met name voor de snoekbaars en baars visserij leveren ze vaak mooie vangsten op. De Spro Iris Popeye is een goed voorbeeld van een goede shad. Hieronder omschrijven we wat dit kunstaas zo goed maakt en geven je enkele tips om er nog meer mee te vangen.

Kenmerken Spro Iris Popeye

Spro heeft er alles aan gedaan om de Iris Popeye op een prooivisje te laten lijken. Hij is slank, rond en heeft een mooi schoepstaartje. Door dit staartje krijgt hij een mooie subtiele actie onderwater. De details op de Iris Popeye zijn fraai. Zo heeft hij opvallende grote ogen (Popeye), zijn er een zijlijn en vinnetjes op zijn body aangebracht, en heeft hij afwisselend lijntjes en kleine schubjes aan de zijkant. Om het makkelijk voor je te maken om een jighead te bevestigen, heeft hij een ‘hook indicator’. Op zijn rug zie je precies welke maat haak (jighead) je kan aanbrengen en waar de punt naar buiten moet komen. Dit maakt het erg makkelijk om de Iris Popeye te bevestigen. Deze shad wordt in een reeks van fraaie kleuren geleverd. Hij ziet er daardoor net weer wat anders uit dan shads van andere merken.

Spro iris popeye kunstaas

Hoe te vissen met de Iris Popeye

De Spro Iris Popeye kan op veel manieren worden gebruikt. De meeste vissers op snoekbaars en baars zullen hem werpend of verticalend gebruiken. Voor deze visserij hebben wij enkele tips:

  1. De meest gewilde maten van Iris Popeye zijn de 8 cm en de 10 cm. Voor het vissen op grote baars wordt de 8 cm versie vaak gebruikt. Wil je vooral snoekbaars vangen? In dat geval raden wij de 10 cm versie aan.
  2. De Iris Popeye is veelzijdig inzetbaar. Je kan hem met een jighead of met een dropshot haak gebruiken. Vis je in water met veel waterplanten? Deze shad laat zich ook prima met een weedless/ wide gap hook gebruiken. Zo kan je ook onder deze omstandigheden gewoon doorvissen.
  3. Vis je onder donkere omstandigheden of in troebel water? Dan kan je het beste fellere kleuren van de Iris Popeye kiezen. Dat alle Popeye shads zijn uitgerust met een UV laag is hierbij overigens een groot voordeel. Zo vallen ze extra op. Vis je met zonnig weer of in helder water? Dan raden wij vooral de wat meer natuurlijke kleuren aan.
  4. Pas het loodgewicht van je jighead aan de visomstandigheden aan. Vis je in ondiep water zoals stadswateren of polders? Dan is een jighead gram of 5 a 7 vaak de beste keuze. Vis je in water van vele meters diep of in stromend water? Dan kan je gerust aan 10 gram, 14 gram of meer denken (of meer indien de omstandigheden hier om vragen).

Alternatieven voor de Iris Popeye

  • De Spro Iris V-Power. Deze shad met een subtiel v-staartje is een erg goede aanvulling. Hij presteert het hele jaar door goed, ook als de watertemperaturen laag zijn.
  • De Fox Rage Zander Pro Shad: Deze shad heeft zich keer op keer bewezen en vangt veel baars, snoekbaars en snoek.
  • De Fox Rage Slick Shad: Een verfijnde shad met een hele goede actie. Als afwisseling op de Iris Popeye is het zeker goed om deze bij je te hebben.
  • De Jackson Zanderbait heeft een gelijksoortige vorm maar net een andere actie. Ook hier wordt goed mee gevangen.

Video onderwater

De onderstaande video laat je de Iris Popeye in actie zien:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.