• 9.4
 •  
  Gratis bezorgd boven €50,- in NL (BE €60,-)
 •  
  Snelle verzending
 •  
  Track & Trace
 •  
  De beste producten
 •  
  Kennis van zaken
 • webshopkeurmerk

Spro Iris Pop Eye

De Spro Iris Pop Eye is een slanke shad die erg geschikt is voor het vissen op grote roofvissen. Maar wat maakt de Iris Pop Eye zo bijzonder? Hieronder beschrijven we de Iris Pop Eye voor je en we geven je enkele tips om er nog beter mee te vissen.

Kenmerken van de Spro Iris Pop Eye

Eerlijk is eerlijk: de Iris Pop Eye ziet er bijzonder fraai uit. Hij bezit fraaie kleuren en opvallend grote holografische ogen. Daarbij heeft hij een slanke vorm waar we van andere merken van weten dat deze vorm door snoek en snoekbaars erg wordt gewaardeerd. Dit geeft vertrouwen dat de Iris Pop Eye een goede vanger is. Hij bezit een slanke staart en heeft een subtiele paddel tail. Wanneer we de Iris Pop Eye in actie zien dan wordt meteen duidelijk waar deze voor dient. Zijn lichaam schommelt en de paddle tail maakt daar breed uitslaande bewegingen achter aan. De Spro Iris Pop Eye is voorzien van zogenaamde ‘hooksize indicators’. Deze geven precies aan waar je jigheads van verschillende maten moet bevestigen. Daarmee wordt het vissen met de Iris Pop Eye erg gemakkelijk.

Hoe te vissen met de Spro Iris Pop Eye

Je kan de Iris Pop Eye op verschillende manieren gebruiken. Hij laat zich dankzij zijn slanke vorm gemakkelijk werpen. Door hem vervolgens gestaag binnen te vissen vis je effectief het water af. Hierbij zou je hem af en toe wat rukjes kunnen geven zodat hij extra actie meekrijgt. Ook slepend is de Iris Pop Eye goed te gebruiken. Hoe je ook vist, we raden aan om het gewicht van de jighead aan te passen aan de diepte van het water en de eventuele aanwezigheid van stroming. In ondiep stilstaand water volstaat een gewicht van een gram of 5 tot 10 gram. In dieper water kan je de Iris Pop Eye beter met een zwaardere jighead vissen. Voor maten vanaf 17 centimeter is het overigens aan te raden om naast een jighead ook een stinger te overwegen. Dit komt de inhaking ten goede en zo voorkom je missers.  

Alternatieven voor de Spro Iris Pop Eye

 • De Strike Pro Pig Shad. De slanke Pig Shad heeft een actie die erg lijkt op de actie van de Spro Iris Pop Eye. Hij geldt daarmee als goed alternatief.
 • De Fox Rage Pro Shad. De Fox Rage Pro Shad heeft een grote naam als het gaat om het vangen van snoek en grote snoekbaars. Hij heeft een wat hogere vorm dan de Spro Iris Pop Eye en krijgt daarmee een andere actie. Voor de afwisseling nemen wij deze shad graag met de Iris Pop Eye mee.

Video van de Spro Iris Pop Eye

De onderstaande video laat je de Iris Pop-Eye in actie zien:

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een kunstaag plug te kiezen? Teun geeft je graag advies!

Beantwoord enkele vragen en vind de beste kunstaas plug voor jou.

1 Waar wil je op vissen?
2 Op welke diepte wil je vissen?
3 Welke actie moet de plug hebben?
4 Teun adviseert!