Fox Rage Slick Shad

Fox rage slick shad

De Fox Rage Slick Shad is een subtiele shad om mee te vissen op snoekbaars en baars. Maar ook snoek en roofblei weten de Slick Shad te waarderen. Hieronder omschrijven wij wat deze shad zo bijzonder maakt en geven we enkele tips om er mee te vissen.

Kenmerken Slick Shad

Wat meteen opvalt als je de Slick Shad ziet is dat hij er erg mooi uit ziet. Het is een typisch Fox Rage product in de zin dat de kleuren, het patroon, de details, en de ogen gewoonweg prachtig zijn. De Slick Shad heeft een slanke vorm en imiteert zo favoriete prooivisjes zoals jonge voorntjes en alvertjes. Door zijn slanke body en zachte schoepstaart heeft de Fox Rage Slick Shad een mooie schommelende actie waarbij zijn staart uitslaande/roterende bewegingen maakt. Dit werkt dankzij de ronde vorm van zijn body en het zachte materiaal dat is gebruikt zelfs op hele lage snelheden goed. Verder is het zo dat de Slick Shad uitsparingen heeft in zijn buik en rug. Daardoor kan hij naast het vissen met een standaard jighead ook worden ingezet voor het vissen texas en/of weedles methoden. Het maakt het bevestigen van de haak erg gemakkelijk. Het oog van de Slick Shad springt er duidelijk uit. Fox Rage heeft dit zo gemaakt om naar eigen zeggen de roofvissen een aanvalspunt te geven. Of dit zo werkt laten wij in het midden, maar het ziet er wel erg fraai uit.

Fox rage slick shad snoekbaars

Vistips Fox Rage Slick had

De Slick Shad is op verschillende manieren te gebruiken. Je kan met hem werpen, slepen en verticalen. Door zijn slanke vorm kan dit zowel in stilstaand als in stromend water. Dit maakt hem veelvuldig inzetbaar. Wat betreft het vissen met de Slick Shad hebben we de volgende tips:

  1. Vis je in helder water of willen de vissen niet bijten? Kies dan vooral de natuurlijke kleuren van de Slick Shad. Dit wekt de minste argwaan bij snoek, snoekbaars en baars. Is het water troebel of vis je in donkere omstandigheden (avond, bewolkt weer)? Dan zijn de felle kleuren van de Slick Shad de beste keuze.
  2. Bijten de vissen voorzichtig en haak je ze slecht? Dan kan het gaan kwaad om een kleine stinger aan de Slick Shad te monteren. Ook staartbijters zal je zo haken.
  3. Ga je verticalen in de herfst of de winter? Dan zullen de vissen vaak wat minder actief zijn. De Slick Shad heeft ook dan nog een erg goede actie. Probeer hem echter wat minder te bewegen dan in de zomer. Houd hem eens stil en beweeg hem vervolgens met kleine bewegingen. Dan is de kans groot dat je een aanbeet krijgt.
  4. De 9 cm en de 11 cm versie van de Slick Shad zijn de meest favoriete maten. Gebruik de 9 cm versie als je op zoek bent naar baars en snoekbaars. Een shad van 9 cm lijkt misschien wat groot voor baars maar dit is het zeer zeker niet. De 11 cm Slick Shad gebruiken wij vooral voor snoekbaars (en snoek).
  5. Gebruik bij voorkeur een fluorcarbon onderlijn. Deze vallen het minste op onderwater en zorgen dat de Slick Shad zo natuurlijk mogelijk overkomt.

Alternatieven

Als alternatieven voor de Fox Rage Slick Shad raden we de onderstaande shads aan:

  • De Spro Iris V-Power. Deze shad met een mooie v-staart kan met alle technieken worden gevist. Ook in de winter bij langzame technieken beweegt hij nog fraaie door het water.
  • De Fox Rage Spikey Shad. Deze zachte shad zit vol met kleine zachte stekeltjes. Hij is voor alle vistechnieken te gebruiken en vangt vaak erg goed in water waar de de meeste andere vissers met standaard shads vissen.
  • De Spro Iris Popeye. Een slanke shad die net als de Slick Shad op verschillende manieren kan worden gebruikt. Een erg goede snoekbaars vanger!
  • De good-old kunstaas Twister. Deze softbait wordt nog wel eens vergeten en dat is zonde! Hij vangt echt alle soorten vis en hier kan je je voordeel mee doen.

Video Fox Rage Slick Shad

De onderstaande video laat je de Slick Shad in detail zien:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.