Fox Rage Zander Pro Shad

Fox rage pro shad

Er zijn maar weinig shads die zo bekend zijn als de Fox Rage Zander Pro Shad. Deze shad is favoriet bij veel snoekbaars vissers. Hieronder omschrijven we wat deze shad zo bijzonder maakt en geven je enkele tips om er nog meer mee te vangen.

Kenmerken Fox Rage Zander Pro Shad

Zoals we gewend zijn van Fox Rage blinkt de Zander Pro Shad uit in zijn voorkomen. Want eerlijk is eerlijk, hij ziet er prachtig uit. De diverse kleuren, het materiaal, en de subtiele “Fox” letters op de zijkant laten er geen misverstand over bestaan. Het gaat hier om een shad van topkwaliteit. Daarbij voelt hij zeer zacht aan en zal hij gemakkelijk in de bek van snoekbaars, baars, en snoek glijden. De actie van de Zander Pro Shad is precies zoals hij moet zijn. Zijn lichaam schommelt rustig heen en weer en de schoepstaart zorgt voor brede bewegingen en vibraties. Daarbij doet zijn vorm aan een prooivisje denken. Het bevestigen van de Zander Pro gaat eenvoudig. Je bevestigt hem gemakkelijk aan een jighead en je bent klaar om te gaan vissen.

Fox rage pro shad kunstaas

Vistips Zander Pro Shad

De Zander Pro Shad kan op verschillende manieren worden gebruikt. Je kan met hem werpen, slepen maar zeer zeker ook verticalen. Bij deze laatste manier van vissen zorgt de schoepstaart dat hij mooi terug naar de bodem zakt. Voor het vissen net de Zander Pro Shad hebben enkele tips voor je:

  1. De meest gebruikte maten zijn de 10 cm en de 12 cm versie. De 10 cm versie is goed voor snoekbaars en grote baars en wordt vooral in de lente en de zomer gebruikt. In de herfst en winter zoekt snoekbaars bij voorkeur een wat grotere prooi. Dan is de 12 cm versie een goede keuze.
  2. Door zijn soepele body zou je de Zander Pro Shad samen met een stinger kunnen gebruiken. Dit wil nog wel eens helpen als de vissen de neiging hebben om alleen in de staart van de shad te bijten. Zo haak je meer vis.
  3. Vis je in troebel water of bij donker weer (bewolking, weinig zon, avond)? Kies dan de wat fellere kleuren. Is het water helder en vis je bij zonnige omstandigheden? Dan kan je het beste voor meer natuurlijke kleuren kiezen.
  4. Pas het loodgewicht van je jighead aan de visomstandigheden aan. Vis je in ondiep water zoals stadswateren of polders? Dan is een jighead gram of 5 a 7 vaak de beste keuze. Vis je in water van vele meters diep of in stromend water? Dan kan je gerust aan een gram of 10 a 14 denken (of meer indien de omstandigheden hier om vragen).

Alternatieven

Het is altijd goed om verschillende soorten shads bij je te hebben. Als afwisseling voor de Fox Rage Zander Pro shad kunnen we de onderstaande shads van harte aanraden:

  • De Spro Iris Popeye is een slanke shad waar je erg goed mee kan vissen op snoekbaars. Hij is mooi slank en heeft een erg goede actie.
  • Wil je gericht op snoekbaars vissen? Dan kunnen we ook de Jackson Zanderbait echt aanraden. Dit is een perfect snoekbaars shadje.
  • De Fox Rage Spikey Shad. Door zijn zachte stekeltjes ziet deze shad er heel anders uit. Goed om bij je te hebben als andere shads het net even wat minder doen.
  • De Berkley Pulse Shad vangt al jaren goed. En dat is niet voor niets. De Powerbait formule van deze shad zorgt dat vissen hem niet snel meer loslaten.

Video’s

De onderstaande video laten je meer van de Zander Pro Shad zien:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.