• 9.4
 •  
  Gratis bezorgd boven €50,- in NL (BE €60,-)
 •  
  Snelle verzending
 •  
  Track & Trace
 •  
  De beste producten
 •  
  Kennis van zaken

Fox Rage Zander Pro Shad

Er zijn maar weinig shads die zo bekend zijn als de Fox Rage Zander Pro Shad. Deze shad is sterk favoriet bij vissers die snoekbaars willen vangen. Ook wedstrijdvissers zweren bij deze shad. Hieronder omschrijven we wat de Zander Pro Shad zo bijzonder maakt en geven je enkele tips om er nog meer mee te vangen.

Kenmerken Fox Rage Zander Pro Shad

Zoals we gewend zijn van Fox Rage blinkt de Zander Pro Shad in ieder geval al uit in zin voorkomen. Want eerlijk is eerlijk, deze shad ziet er prachtig uit. De diverse kleuren, het materiaal, en de subtiele “Fox” letters op de zijkant laten er geen misverstand over bestaan. Het gaat hier om een topkwaliteit shad. Daarbij voelt hij zeer zacht aan en zie je hem gemakkelijk in de bek van snoekbaars, baars, en snoek glijden. De actie van de Zander Pro Shad is precies zoals hij moet zijn. Zijn lichaam schommelt rustig heen en weer en de schoepstaart zorgt voor breed uitslaande bewegingen en vibraties. Daarbij doet zijn vorm aan een prooivisje denken. Het bevestigen van de Zander Pro gaat eenvoudig. Je bevestigt hem gemakkelijk aan een jighead en je bent klaar om te gaan vissen.

Vistips Zander Pro Shad

De Zander Pro Shad kan op verschillende manieren worden gebruikt. Je kan met hem werpen, slepen maar zeer zeker ook verticalen. Bij deze laatste manier van vissen zorgt de schoepstaart dat hij mooi terug naar de bodem zakt waarbij de staart voor een dwarrelende actie zorgt. Voor het vissen net de Zander Pro Shad hebben we tot slot nog enkele tips:

 1. De maten waar je vrijwel altijd mee kan vissen zijn de 10 cm en de 12 cm versie van de Zander Pro Shad. De 10 cm versie is goed voor snoekbaars en baars en wordt vooral in de lente en de zomer gebruikt. In de herfst en winter zoekt snoekbaars bij voorkeur een wat grotere prooi. Dan is de 12 cm versie een goede keuze.
 2. Door zijn soepele body zou je de Zander Pro Shad samen met een stinger kunnen gebruiken. Dit wil nog wel eens helpen als de vissen de neiging hebben om alleen in de staart van de shad te bijten. Zo haak je meer vis.
 3. Vis je in troebel water of bij donder weer (bewolking, weinig zon, avond)? Kies dan de wat fellere kleuren van de Zander Pro Shad. Is het wat helder en vis je bij zonnige omstandigheden? Dan kan je het beste wat meer natuurlijke kleuren kiezen.
 4. Pas het loodgewicht van je jighead aan de visomstandigheden aan. Vis je in ondiep water zoals stadswateren of polders? Dan is een jighead gram of 5 a 7 vaak de beste keuze. Vis je in water van vele meters diep of in stromend water? Dan kan je gerust aan een gram of 10 a 14 denken (of meer indien de omstandigheden hier om vragen).

Al met al is de Fox Rage Zander Pro een super goede shad als je snoekbaars (en baars, en snoek) wil vangen. Als je graag met shads vist dan mag deze eigenlijk niet in je uitrustig ontbreken.

Video Fox Rage Zander Pro Shad

De onderstaande video laat je de Zander Pro Shad in detail zien:

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.