Fox Rage Hitcher

Fox rage hitcher kunstaas

De Fox Rage Hitcher is een perfecte plug om mee te vissen op snoek. Maar wat maakt deze Fox plug zo goed? Hieronder vertellen we je er meer over en geven we je enkele tips.

Kenmerken Fox Rage Hitcher

De Fox Rage Hitcher is een plug die ideaal is om werpend mee te vissen en om mee te slepen. Met zijn goede 10 centimeter vormt hij een mooi maaltje voor hongerige snoeken. Maar ook grote snoekbaars en zelfs meerval worden met deze plug gevangen. Zoals we van Fox kennen is hij van hoogwaardig materiaal gemaakt. De harde gladde buitenkant kan tegen een stootje en is bestand tegen de grootste snoekenbek. De twee VMC zwart nikkel dreggen zijn vlijmscherp en bovendien erg sterk. In zijn body heeft de Fox Rage Hitcher kogeltjes zitten die voor flink wat geratel zorgen. Zo kan hij niet onopgemerkt blijven en lokt hij ook twijfelende roofvissen uit de tent. En wat we niet willen vergeten te noemen is zijn opvallende actie. Hij heeft een sterke zijwaartse actie. Dit geldt in principe voor alle varianten die te krijgen zijn. Deze plug is er namelijk in een jointed en in een eendelige variant. Daar waar de eendelige variant breed uitslaande bewegingen maakt, zijn de bewegingen van de jointed versie wat meer slangachtig. Al met al gaat het hier om een topplug die in zeer goed vangende kleuren verkrijgbaar is.

Fox rage hitcher vangst

Fox Rage Hitcher tips

De Fox Rage Hitcher is niet moeilijk te gebruiken. Vandaar dat het erg geliefd is bij zowel beginners als meer ervaren vissers. Toch geven we je graag enkele tips mee:

  • De jointed versie duikt tot ongeveer 2.4 meter diep en de eendelige versie kan tot 3.3 meter worden ingezet. Het is handig om hier rekening mee te houden als je gaat vissen. Dit neemt niet weg dat we de jointed ook wel eens in wat minder diep water hebben gebruikt (tot een meter of 2). In dat geval dien je wel de top van je hengel wat hoger te houden bij het binnenvissen of bij het slepen.
  • De Fox Rage Hitcher is er in diverse kleuren. Gemiddeld genomen werken felle kleuren wat beter bij troebel water of bij donker weer. Is het water helder? Dan kan je beter een natuurlijke kleur kiezen.
  • Deze plug drijft. Dat geeft je de mogelijkheid om hem af en toe even in te houden. Hij zal dan naar het oppervlakte stijgen. Door hem dan weer in beweging te brengen zal hij extra aandacht trekken, zeker als je dit enkele keren herhaald. Het lijkt zo immers nog meer op een gewonde prooivis en snoek zal deze graag grijpen.

Alternatieven

Omdat de ene kunstaas plug soms beter werkt dan de andere is het goed om wat alternatieven te hebben. Daarom zijn wij zo vrij om je enkele opties te geven als aanvulling op de Fox Rage Hitcher:

  • De Savage Gear 4Play: Een mooie meerdelige plug met een prachtige slangachtige actie. Deze plug kan je ook zonder problemen werpend en slepend vissen.
  • De Spro Iris Underdog. Deze plug loopt wat ondieper en vormt daarmee een mooie aanvulling op je assortiment. Hij is iets minder lang maar laat je hier niet door op het verkeerde been zetten. Zijn actie is echt super.
  • De Pikefighter Triple van Spro. Deze strakke plug is in elk seizoen goed voor mooie vangsten. Je kan hem erg goed als afwisseling voor de Fox Rage Hitcher gebruiken.
  • De Salmo Perch. Ook deze plug heeft een hele fraaie flankende actie. Het is een klassieker die met name in het najaar en de winter voor hele mooie vangsten zorgt.

Video

In de onderstaande video zie je meer van de Fox Rage Hitcher:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.