pike fighter triple

Pike Fighter Triple

De Pike Fighter Triple van Spro is een van de pluggen uit ons assortiment die bijzonder veel snoek, snoekbaars en meerval oplevert. Wat maakt deze plug zo speciaal? Wij zetten de belangrijkste kenmerken van de Pike Fighter Triple voor je op en rij en geven tips om nog meer met deze plug te vangen.

Pike Fighter Triple kenmerken

De Pike Fighter Triple heeft een opvallende actie. Hij beweegt zich soepel door het water waarbij het staartdeel verleidelijk meegolft. De hoekige neus en het ribbelige schubbenpatroon zorgen daarbij voor extra ruis onder water. Daarnaast bezit de Pike Fighter Triple ook nog eens ratelende kogeltjes die de aandacht trekken. De kleuren waarin deze plug wordt geleverd zorgen dat hij extra opvalt. Vooral kleuren zoals Koi, Silver-redhead, en Firetiger-flash trekken bijzonder snel roofvis aan. En als de roofvissen eenmaal toeslaan dan weet deze plug er wel raad mee. Er is bewust van gehard en extra glad materiaal gebruik gemaakt. Daardoor krijgt een roofvisbek niet snel grip op deze superplug en glijdt vanzelf richting de twee Gamakatsu dreggen. Deze zijn bijzonder scherp en staan garant voor een goede grip. Zoek je een meerdelige plug die garant staat voor vele vangsten? Dan is de Pike Fighter Triple echt een goede keuze.

Pike Fighter Triple tips

  • De Pike fighter Triple is er naast het standaardformaat van een kleine 15 centimeter ook in een 11 centimeter lange junior variant. Deze Pike Fighter Triple junior is een echte aanrader in polderwater en ander viswater wat niet te diep is.
  • Wat voor eendelige pluggen geldt dat gaat al helemaal op voor de Pike Fighter Triple: probeer wat afwisseling in de snelheid van het binnenvissen te krijgen. Houd soms even in, geef de plug een extra ruk, versnel even, en laat de plug soms even stil in het water staan. Deze afwisseling is dodelijk voor roofvis.
  • Gebruik je hengel om de zwemrichting en zwemdiepte van de Pike Fighter Triple wat te variëren. Houd je hengel dan weer wat meer naar links, dan weer wat meer naar rechts. Hierdoor wisselt de plug wat van zwemrichting af. Deze onregelmatigheid heeft aantrekkingskracht op snoek, snoekbaars en andere roofvis. Hetzelfde geldt voor de hoogte van de hengel. Als je deze heel hoog houdt dan zwemt de Pike Fighter Triple ondieper dan wanneer je de hengeltop net boven het wateroppervlak houdt. Door dit af te wisselen vis je verschillende waterlagen af en maak je de plug nog aantrekkelijk voor roofvis.
  • Met de Spro Pike Fighter Triple  kan je verschillende roofvissen vangen. De kans op snoek is echter wel het grootst. Aangezien de snoekenbek vol met tandjes zit ontkom je niet aan een stalen onderlijn.  Ook een extra soepele onderlijn biedt voldoende bescherming.

Alternatieven Pike Fighter Triple

  • De Salmo Pike: een zeer goed vangende meerdelige plug die een kleine gewonde/zieke snoek imiteert. Deze plug speelt rechtstreeks in op het kannibalisme dat onder snoeken leeft.
  • De Screamin Devil Triple: een dijk van een meerdelige plug die zich door twee bevestigingspunten zowel diep als ondiep laat binnenvissen. De actie van de Screamin’ Devil Triple is vergelijkbaar aan de Pike Fighter Triple maar hij laat zijn flanken net wat meer zien. 
  • Zalt plug: een Zweedse plug met wereldnaam. Hij beweegt subtiel ratelend door het water en trekt zo snoek en andere roofvis aan.
  • Salmo Executor: net prima plug om mee te slepen en werpen op snoek.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.