Spro Iris V-Power

spro iris v power kunstaas

De Spro Iris V-Power is een shad waar heel wat snoekbaars en baars mee wordt gevangen. Maar wat maakt deze shad zo effectief? Wij zetten een aantal wetenswaardigheden voor je op een rij.

Kenmerken Spro Iris V-Power

De Spro Iris V-Power is een subtiele slanke shad met een aantrekkelijke staartactie. Hij bezit een aantal fraaie details zoals de borstvinnen, een schubbenpatroon, grote ogen, een haakmaatindicator, en een bewegelijk staartje. Het fijne van deze shad is dat hij met alle technieken kan worden gebruikt. Hij werkt zeer goed met een standaard jighead waarbij je hem werpend, verticalend of jiggend kan vissen. Maar onderschat hem ook niet als dropshot aasje. Hij beweegt dan levensecht door het water en is maar lastig van een echt prooivisje te onderscheiden. Je kan de Spro Iris V-Power het hele jaar door gebruiken. Ook in de winter doet hij het erg goed. Dat komt omdat het v-staartje ook een mooie actie laat zien als je hem langzaam vist. Dit maakt dan net het verschil tussen wel of niet vangen. Zoals we van Spro gewend zijn wordt deze shad in een aantal zeer fraaie en goed vangende kleuren geleverd.

spro iris v power dropshot

Iris V-Power tips

Als je met de Spro Iris V-Power aan de slag gaat dan hebben wij een aantal tips voor je:

  • Bij veel shads hebben vissers het idee dat ze vooral actief moeten worden gevist. Dit werkt vaak goed maar het unieke van de Spro Iris V-Power is dat hij het ook goed doet als zogenaamde no-action shad. Bij het verticalen en dropshot vissen betekent dit dat je de shad soms ook gewoon stil in het water laat hangen. Zijn v-staartje beweegt automatisch wat mee met de beweging van het water. Roofvissen zoals baars en snoekbaars grijpen een dergelijk stil hangend visje met regelmaat.
  • De keuze voor een kleur is vaak persoonlijk. Soms heb je goede ervaringen met een kleur en blijf je ermee vissen. Toch raden we aan om in helder water wat eerder naar een natuurlijke kleur te grijpen. Is het water erg troebel? Pak dan gerust een lekkere felle Iris V-Power.
  • Als de vissen niet echt happig zijn op je visdag dan kan je beter met een wat kleinere maar van de Spro Iris V-Power beginnen. Merk je dat de vissen hier goed op beginnen te bijten? Dan kan je eventueel overschakelen op een grotere maat om zo de grootste rovers te vangen.

Alternatieven

Het is vaak goed om bij het vissen je shads wat af te wisselen. Wat betreft de Spro Iris V-Power raden we de volgende alternatieven aan:

  • De Fox Rage Slick Shad. Deze subtiele shad kan ook op vrijwel alle manieren worden gevist. Hij heeft een schoepstaartje maar vertoont ook beweging als je hem zeer langzaam vist.
  • De Spro Iris Popeye. Een heel fijn shadje met een dunne staart. Dit shadje is op vele manieren te gebruiken en vormt daarmee een fijne aanvulling op de Spro Iris V-Power.
  • De Fox Rage Spikey Shad. Deze shad heeft wel iets van een worm met zijn zachte stekeltjes. Ook deze shad kan je op heel veel verschillende manieren gebruiken. Ook voor dropshot vissen is hij geschikt en zorgt hij voor mooie baars en snoekbaars vangsten.

Video’s

In de onderstaande video’s laten je de Iris V-Power in actie zien.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.