Henk Simonsz 1710

hs 1710 shad

Om met succes te snoekbaars vissen en baars vissen gebruiken de meeste sportvissers softbaits. Een shad die nu niet meer wordt verkrijgbaar is maar veel jaren een goede naam heeft gehad is de  Henk Simonsz 1710. Maar wat maakt(e) deze shad zo bijzonder? En wat zijn op dit moment goede alternatieven?.

Henk Simonsz 1710 kenmerken

De Henk Simonsz 1710 van Spro is een erg goed shadje om mee te snoekbaars vissen en baars vissen. Zijn bijnaam Heartbreaker heeft hij te danken aan het feit dat je er direct verknocht aan bent als je hem in actie ziet. Gemaakt van uiterst soepel materiaal en uitgerust met een uiterst flexibel schoepstaartje is de Henk Simonsz 1710 een ware roofvis verleider. Je kan hem op alle manieren gebruiken maar in verticalen en dropshot vissen is het een ware uitblinker.  De Henk Simonsz 1710 wordt geleverd in goed vangende kleuren. Vooral in de kleuren Salt & Pepper, YellowGreen en PearlBrown blijkt het een killer voor snoekbaars en baars. Zoek je een subtiele shad met een verfijnde actie? Dan zal deze shad je veel plezier opleveren.

Henk Simonsz 1710 tips

  • De Henk Simonsz 1710 is een kunstaas topper bij het verticalen. Houd hem daarbij bij voorkeur dicht tegen de bodem. Denk hierbij aan een centimeter of 20 a 30. Tik hem met korte tikjes op en neer en voorkom grote hoge sprongen. Dit staat garant voor succes.
  • Ga je met deze shad werpend vissen?  Haal hem dan met korte, felle tikjes binnen (hengel omhoog halen). Haal telkens de lijn op direct nadat je hem met je hengel omhoog hebt getikt. Voorkom hierbij wel dat de lijn al helemaal strak staat voordat hij de bodem weer heeft bereikt. Wat betreft de hoogte van de te geven tikjes is het goed om te weten dat de shad in de zomer best goed van de bodem mag loskomen. In de winter doen kleine tikjes het beter.
  • Bij het dropshot vissen met de Henk Simonsz 1710 kan je deze het beste een centimeter of 30 boven de bodem aanbieden. Vis je met twee van deze shads bij het dropshot vissen? Ze de onderste dan 20 centimeter van de bodem en de bovenste 50 centimeter van de bodem.
  • Gebruik verschillende kleuren shads als je gaat snoekbaars vissen of baars vissen. Dit zorgt voor meer en vaak ook voor grotere vangsten. Ook het afwisselen van modellen (zie alternatieven) draagt hieraan bij.
  • Krijg je misschien met snoek te maken of ga je bewust met de 1710 snoek vissen? Vergeet dan niet om een onderlijn te gebruiken. Deze beschermt je lijn tegen de vlijmscherpe snoektanden. Om de actie van de Henk Simonsz 1710 niet te beïnvloeden zou je aan een extra soepele onderlijn kunnen denken.

Alternatieven Henk Simonsz 1710

  • De Fox Rage Zander Pro shad is een heel goed alternatief. Hij heeft vergelijkbare actie en vangt erg goed snoekbaars en grote baars.
  • De Berkley Pulse Shad is een echte aanrader. Voorzien van een goede actie en de Powerbait formule vangt deze shad als geen ander.
  • Wat minder bekend maar de Relax Kopyto Shad mag er zijn. Ook dit is een mooie vervanger van de 1710.

Video

In de onderstaande video zie je de Henk Simonsz 1710 in actie.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.