Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Henk Simonsz 210

hs 210 shad

Kunstaas softbaits zijn een superaas om mee te vissen op snoekbaars en baars. De Henk Simonsz 210 is een shad die nu niet meer verkrijgbaar is maar vele jaren een goede naam heeft gehad. Wij bespreken de belangrijkste kenmerken van de Henk Simonsz 210 en geven je de namen door van goede alternatieven.

Henk Simonsz 210 kenmerken

De Henk Simonsz 210 heeft een grote naam bij het snoekbaars vissen. Maar ook baars en snoek kan je met dit kunstaas vangen. Hij heeft als bijnaam Dancing Queen. Deze bijnaam dankt hij aan de manier waarop hij over de bodem van het water danst Zelf bij minimale beweging zorgt zijn schoepachtige staart voor flinke staartactie. Zijn relatief hoge lichaam en ruitenpatroon op de zijkant zorgen daarnaast voor extra werveling en ruis onder water. Dit trekt twijfelende roofvissen over de streep. De Henk Simonsz 210 wordt geleverd in kleuren die zich door en door hebben bewezen. Met name de kleuren Green Tomato, PearlBrown, YellowGreen behoren tot de favorieten. Bij een dagje shad vissen mag deze topshad eigenlijk niet ontbreken.

Henk Simonsz 210 tips

  • Met de Henk Simonsz 210 kan je uitstekend verticalen. Als je dit doet dan kan je deze shad het beste net boven de bodem laten dansen. Een centimeter of 20 tot 40 is vaak het beste. Tik deze shad dus met kleine tikjes op en neer. Ook in de wat koudere maanden levert dit de beste vangsten op.
  • Ga je met de Henk Simonsz 210 werpen vanuit een bootje of vanaf de kant? Dan krijg je de meeste aanbeten als je hem inwerpt en met korte tikjes binnenvist. Werp de shad in, geef met de hengel een rukje/tik omhoog, en draai de lijn op zodra hij weer naar de bodem daalt. Zorg er hierbij voor dat je de lijn pas echt strak hebt staan zodra de shad weer op de bodem terecht is gekomen. Zo houd je de meeste controle over deze fraaie softbait.
  • Schrik niet als roofvis het staartje van de shad afbijt. Dit overkomt iedereen wel eens. Heb je veel last van staartbijters? Monteer dan een klein extra dregje dat je vlak bij de staart in de shad prikt.
  • Overweeg verschillende kleuren te gebruiken. Vooral snoekbaars is wispelturig en laat zich vaak door kleuren leiden. Ook een afwisseling van shad modellen (zie alternatieven) levert vaak goede snoekbaarsvangsten op.
  • Als je in wateren vist waar je ook snoek verwacht dan kan je de Henk Simonsz 210 het beste toch maar met een onderlijntje vissen. Om de actie van de shad zo natuurlijk mogelijk te houden is de een extra soepele onderlijn een aanrader.

Goede alternatieven

  • De Fox Rage Pro Shad. Deze shad vangt overal mooie roofvis. Zijn actie is prachtig en zijn kleuren zijn het ook. Al met al een echte aanrader.
  • De Wob Shad van Spro. Zeker als je wat grotere roofvis wil vangen dan zit je bij de Wob Shad wel goed.
  • Voor het meer subtiele werk wijzen we graag nog even naar de Berkley Pulse Shad. Deze heeft een zeer goede actie en is met name voor baars en snoekbaars een aanrader.

Video

In de video hieronder zie je de HS 210 shad in actie.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 70 11

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.