Manic Prey

Savage gear manic prey

De Manic Prey serie van Savage Gear staat bekend als een erg goede lijn van kunstaas pluggen waar je zowel in zoet als in zout water mee uit de voeten kunt. Maar wat maakt de Manic Prey zo bijzonder? Wij beschreven de Manic Prey voor je en geven je tevens enkele tips zodat je er nog beter mee kan vissen.

Kenmerken Savage Gear Manic Prey

De Savage Gear Manic Prey is een relatief slanke plug die gemaakt is van hoogwaardig hard kunststof, en die is voorzien van een stevige duikschoep en twee extra sterke dreggen. Het is een allrounder die je in alle wateren (zout en zoet) kan inzetten. Zo wordt er snoekbaars, snoek, grote baars, en zeebaars mee gevangen. De pluggen uit de Manic Prey serie hebben een zeer sterke zijwaartse actie. Daarnaast reageren ze bijzonder goed op wisselende snelheden. Zo kan je ze bij het binnenvissen een afwisselende actie meegeven. Ook laten ze zich goed als twitchbait binnenvissen. De Manic Prey wordt in verschillende varianten geleverd. Zo heb je de standaardversie die het prima doet in ondiep tot middeldiep water. Maar er is ook de Manic Prey deepdiver die zoals zijn naam het al zegt zeer geschikt is voor diepe wateren. De Manic Prey is uitgerust met ratelende kogeltjes om zo onderwater veel aandacht van roofvissen te trekken.

Savage gear manic prey deep

Tips vissen met de Savage Gear Manic Prey

  • Maak je bewuste keuze voor welke Manic Prey je wilt gaan gebruiken. De normale varianten laten zich ook in ondieper water inzetten. De Manic Prey deepdiver is daarentegen echt voor diepe water bedoeld.
  • De Manic Prey is ook zeer geschikt voor zout water. Zowel in tropische wateren als in de Noordzee heeft hij vis opgeleverd.
  • Kijk even naar de kleuren die je kiest. Op donkere dagen en bij troebel water doen felle kleuren het vaak erg goed. Op zinnige dagen en bij helder water kan je beter voor de natuurlijke kleuren kiezen.
  • Welke Manic Prey je ook gebruikt, wissel de actie af! Probeer eens een wisselende snelheid en schuw ook het met rukjes binnenvissen van de plug niet. Afwisseling doet vangen en de Manic Prey is hier meer dan geschikt voor.

Alternatieven Savage Gear Manic Prey

  • Spro pikefighter triple. Deze strakke plug is net als de Manic Prey van hard kunststof gemaakt en laat zich ook op wisselende snelheden binnenvissen.
  • Savage Gear 4 play pluggen. Deze meerdelige pluggen hebben een erg natuurlijk actie en kunne prima ter afwisseling van de Manic Prey worden ingezet.

Video

De onderstaande (Engelstalige) video laten je meer over de Manic Prey zien:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.