twitchbait

Twitchbait

Twitchbaits zijn steeds populairder aan het worden. Maar wat maakt een twitchbait zo uniek en hoe vis je ermee? Hieronder vertellen we je er meer over.

Wat is een twitchbait?

Een twitchbait is een slank gevormde kunstaas plug. Hij heeft een relatief kleine duiklip. Dankzij deze duiklip heeft hij een duidelijke actie als je hem binnenhaalt. Deze is echter niet zo breed uitslaand en opvallend als dat je van bijvoorbeeld een crankbait gewend bent. Dit betekent dat je hem zelf nog meer actie zal moeten meegeven. En dit is juist waar het twitchend vissen voor staat. Je werpt de twichbait in en laat hem even stil liggen in het water. Je geeft hem een paar tikken met je hengel (twitchen) terwijl je hem binnenhaalt. Dan laat je hem weer even stil liggen en vis je hem weer een stukje binnen door hem enkel tikken en te geven en je lijn op te draaien. De twitchbait springt zo zenuwachtig door het water en trekt baars, snoekbaars en roofblei aan. Ook snoek kan je zo vangen. Je kan het hele jaar door met dit kunstaas vissen. Het is wel aan te raden om zinkende of suspending twitchbaits te gebruiken in de maanden dat het wat kouder is (late herfst; winter). In de zomer zijn ook ondiepe varianten prima om te gebruiken.

Materiaal voor twitchbait

Om goed te vissen met een twitchbait kan je het beste een niet te zware hengel kiezen van een meter of 2.30 – 2.40. Dankzij de lengte van deze hengel kan je er ver genoeg werpen. Een moderne strakke spinhengel met een werpgewicht van 10 – 30 gram is erg geschikt. Ook hengels die je gebruikt voor het vissen met Carolina/Texas rigs of om jiggend mee te vissen (jighengel) kan je goed gebruiken. Voorzie de hengel bij voorkeur van een vismolen. Hier werp je verder mee dan met een baitcaster. Als lijn gebruik je dan gevlochten lijn van 8/00 tot 10/00 dik. Deze heeft geen rek waardoor de twitchen die je aan je kunstaas geeft goed doorkomen. Ook houdt je zo goed contact met de twitchbait zodat je de haak beter kan zetten. Als onderlijn gebruiken veel vissers een fluorocarbon voorslag of onderlijn. Zit er veel snoek in het water? Dan kan je het beste geen risico nemen en toch gewoon voor een dun stalen onderlijntje gaan.

In onze webwinkel hebben wij diverse soorten twitchbaits. Wij helpen je graag verder.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.