Ondex spinner

Ondex spinner

De Ondex spinner is een zeer goed vangen soort kunstaas. Groot geworden in polders en andere ondiepe wateren behoort deze spinner al vele decennia tot de favorieten van veel sportvissers. Vandaar dat hij een prominente plek in ons assortiment kunstaas spinners heeft gekregen. Maar wat maakt deze spinner nu zo goed? Wij zetten wat wetenswaardigheden en tips voor je op een rij.

Ondex spinner geschiedenis

De Ondex spinner is in de jaren 50 ontwikkeld door Nelis Vogel. In die tijd was er al wel kunstaas maar dat was relatief zwaar. Voor het vissen in ondiepe wateren of wateren met veel plantengroei op de bodem was dit kunstaas veel minder geschikt. Nelis Vogel kwam toen met het idee om een zo licht mogelijke spinner te maken. Het resultaat was de Ondex spinner. Hiermee ontworp hij niet alleen een van de eerste onverzwaarde kunstaas spinners in Europa maar ook een spinner die zo goed functioneerde dat hij tot op de dag van vandaag nog steeds erg geliefd is. Deze spinner blonk vanaf het begin uit in ondiepe wateren en doet dat nog steeds.

Ondex spinner tandem

Ondex spinner kracht

De Ondex spinner is van zo licht mogelijk materiaal gemaakt. Hierdoor blijft met het grootste gemak draaien, ongeacht de diepte van het viswater. Het lage gewicht betekent overigens niet dat hij minder sterk is. Hij is van gehard staal gemaakt en bezit een oersterke dreg. Zo worden ook de grootste vissen makkelijk gehaakt en geland. Om de roofvissen aan te trekken maakt de Ondex spinner flink wat wervelingen onderwater. Ook is hij uitgerust met een opvallend kleurenpatroon en een rode pluim. De rood-zwart-gouden en de rood-zwart-zilveren kleurencombinaties zijn uniek en al vele jaren succesvol. De fraaie rode pluim om de dreg zorgt dat de dreg minder opvalt (vissen zien de kleur rood nauwelijks) en dat roofvissen hem nog eerder zullen grijpen.

Ondex spinner tips

Het spinnerblad van de Ondex spinner zorgt voor flink wat wervelingen onderwater. Wil je voor nog meer roering zorgen als je gaat kunstaas vissen? Overweeg dan de tandem spinner van Ondex eens. Deze heeft maar liefst twee spinnerbladen en vangt uitstekend.

  • Verandering van spijs doet eten. Het kan geen kwaad om verschillende kleurencombinaties bij je te hebben. Wissel ze op een visdag af en je merkt al snel waar die dag het beste mee wordt gevangen.
  • De spinner is gemaakt om mee te vissen in minder diep water. Dit neemt niet weg dat je hem niet in diep water kan gebruiken. Monteer een loodje voor de spinner en hij zal een stuk dieper lopen.

Alternatieven Ondex spinner

  • Mepps Lusox: deze fraaie spinner met rode pluim heeft zich net als de Ondex spinner keer op keer bewezen. Mag eigenlijk niet in je uitrusting ontbreken.
  • Mepps Aglia: deze spinner wordt wereldwijd het meest gebruikt. Zeker in water dat wat dieper of waar er sprake is van stroming staat de Mepps Aglia zijn mannetje.
  • De Blue Fox Vibrax spinner. Deze opvallende spinner kan zowel in stromend als stilstaand water worden gebruikt. Wij leveren hem in natuurlijke en in opvallende kleuren.

Video

Wil je de Ondex spinner in actie zien? Bekijk dan het onderstaande filmpje:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.