Rapala BX Brat

Rapala bx brat plug

Zoek je een kunstaas plug die voor heel veel actie zorgt? Dan is de Rapala BX Brat wat voor jou! Hieronder geven wij meer informatie over dit kunstaas en geven we je enkele tips om er nog meer mee te vangen.

Kenmerken Rapala BX Brat

De Rapala BX Brat is altijd klaar voor de strijd met de grootste roofvissen. Hij bezit een kern van balsahout om hem een perfect drijfvermogen te geven. De buitenkant van deze plug is echter gemaakt van copolymeer waardoor er een hard schild is ontstaan. Dit heeft niet alleen als voordeel dat vissentanden hem niet klein krijgen, maar ook dat hij intact blijft als hij een keer tegen een brug, paal, of oever wordt geworpen. Ook de duiklip is extra sterk en geeft geen krimp als hij onderwater tegen stenen aan zou komen. De nikkel VMC dreggen zijn echt vlijmscherp. Elke Rapala BX Brat wordt met de hand getest. Zo weet je zeker dat hij kaarsrecht door het water loopt. Zijn actie is fel schuddend waarbij hij naar beide kanten toe zijn flanken laat zien. De kleuren waarin hij wordt geleverd zijn echt prachtig. Rapala heeft hier weer eens zijn best op gedaan.

Rapala bx brat kunstaas

Vissen met de BX Brat

Als je met de Rapala BX Brat gaat vissen dan zou je op de onderstaande dingen kunnen letten:

  • Deze plug is erg geschikt om crankbait te gebruiken. Vis hem gerust met tussenpozen en lekker agressief door het water. Door zijn sterke duiklip kan hij tegen een stootje. Het is dan ook niet erg dat hij al stuiterend tegen de bodem door het water gaat.
  • Wat voor roofvis wil je vangen? Voor baars raden we de 5 centimeter versie aan. Voor snoekbaars en grote roofblei is de 6 centimeter versie de goede keuze. En speciaal voor snoek heeft Rapala de 7 centimeter versie gemaakt.
  • Door zijn compacte vorm laat de Rapala BX Brat zich zeer gericht werpen. Doe hier je voordeel mee en werp hem onder bruggetjes, tegen struiken aan de waterkant, en vlak langs waterlelies. Juist hier liggen de roofvissen vaak te wachten.

Alternatieven

Als je graag met felle pluggen vist dan is er een aantal andere kunstaas pluggen die we kunnen aanbevelen. Dit zijn onder andere: :

  • De Salmo Hornet. Deze plug hoeft geen uitleg. Het is zonder twijfel een van de meest favoriete pluggen en heeft net als de Rapala BX Brat een felle schuddende actie.
  • De Ikiru Crank reeks van Spro. Deze plugjes worden zowel eendelig als meerdelig geleverd. Ze hebben een opvallende actie en vangen bijna alle soorten vis.
  • De Spro Iris Underdog. Deze ondiep lopende plug is vooral voor snoek een echte ‘killer’. Als afwisseling voor de 6 en 7 centimeter BX Brat is dit een echte aanrader.

Video

Wil je meer zien van de Rapala BX Brat? Bekijk dan de onderstaande video’s.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.