Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Fox Rage Funk Bug

fox rage funk bug kunstaas

De Fox Rage Funk Bug is een klein plugje waar je erg goed mee kan vissen op baars, roofblei, kopvoorn en forel. Hieronder omschrijven we deze kunstaas plug. Ook geven we je enkele tips en alternatieven mee.

Kenmerken Fox Rage Funk Bug

De Fox Rage Funk Bug is een compacte kunstaas plug die hoge ogen gooit bij het vissen op verschillende soorten roofvis. Hij heeft een mooie schuddende actie en wordt geleverd in de fraaie Fox kleuren. Om roofvissen nog meer te activeren bezit hij een aantal kleine kogeltjes. Deze ratelen in zijn body terwijl hij door het water gaat. Omdat geluid onder water erg ver draagt, trekt hij zo snel de aandacht van hongerige roofvissen. Vergeleken met andere kleinere pluggen is er bovendien nog iets opvallend aan deze plug. Hij heeft namelijk een relatief hoge rug. Daarmee zorgt hij voor net wat andere wervelingen in het water. Zoals we van Fox kennen is de Fox Rage Funk Bug van zeer hoogwaardige materialen gebruik gemaakt. Zijn body is glad en extra gehard. Om de vissen goed te haken zijn er twee scherpe VMC black nikkel dreggen gebruikt. Deze verzilveren de meeste aanbeten en houden de vis in alle omstandigheden prima vast.

fox rage funk bug baars

Tips Fox Rage Funk Bug

De Fox Rage Funk Bug heeft een makkelijk te vissen actie. Toch geven we je graag nog enkele tips mee om nog meer met dit mooie stukje kunstaas te vangen:

  • Deze plug wordt in een shallow runner en in een deep runner versie geleverd. De shallow runner heeft een korte duiklip en kan perfect worden gebruikt in polders, riviertjes, vijvers, en beken. De deep runner heeft een veel langere duiklip en duikt tot wel 2 meter diep. Daarmee is dit de beste keuze voor diepere vijvers, kanaaltjes, rivieren, en plassen.
  • Omdat de Fox Rage Funk Bug klein is raden wij een lichte spinhengel aan. Een hengel met een werpgewicht van 15 gram is prima. Wil je ook met wat zwaarder kunstaas kunnen vissen dan zou je tot een werpgewicht van 30 gram kunnen gaan. Meer is echt niet nodig.
  • Deze plug wordt door veel soorten vis gegrepen. Wees altijd beducht op de aanbeet van snoek of een dikke snoekbaars. Daarom raden wij aan om altijd een dunne stalen onderlijn te gebruiken.

Alternatieven

Bij het vissen met kleine pluggen is het altijd fijn om wat extra mogelijkheden te hebben. Het kunstaas plugje dat op een visdag het beste vangt wil namelijk nog wel eens variëren. Als alternatieven voor de Fox Rage Funk Bug zou je kunnen denken aan:

  • De plugjes uit de Spro Ikiru Crank reeks. Deze hebben een mooie felle actie en vangen veel baars, forel, kopvoorn en roofblei.
  • De Salmo Sparky Shad. Een heel mooi en niet te diep lopend plugje. Hij schudt flink heen en weer en heeft ratelende kogeltjes.
  • De Salmo Hornet: Wie kent hem niet. Deze mag in je uitrusting niet ontbreken.
  • De Salmo Tiny: Zeker als je graag met speldaas vist dan is de Salmo Tiny een aanrader. Vis hem met een lichte hengel en dunne (nylon) lijn en de aanbeten komen vanzelf.

Video

In de onderstaande video zie je meer van de Fox Rage Funk Bug:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 7010

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.