Savage Gear 4D Roach

savage gear 4d roach swimbait

De 4D Roach van Savage Gear is een van de best vangende soorten swimbaits. Maar wat maakt dat juist dit kunstaas zo goed is? Hieronder vertellen we je er meer over.

4D Roach soorten

Er zijn eigenlijk twee soorten 4D Roach swimbaits. Ten eerste is dit de bekende 4D Line Thru Roach. Deze driedelige swimbait is gebaseerd op een 3D scan van een voorn. Zijn zwemactie is levensecht en heeft voor heel wat succes gezorgd. Hij is uitgerust met het bekende line thru systeem waarbij de onderlijn en de haak al voor je zijn aangebracht. Om hem nog meer op een echte voorn te laten lijken zijn er 4D kleuren gebruikt. En als een grote rover hem pakt dan voelt hij ook nog eens zacht aan, waarbij gehard foam aan de binnenkant zorgt dat hij heel wat aanbeten zal overleven. Deze swimbait heeft een enorm goede naam opgebouwd, mede omdat er gewoon veel metersnoeken mee worden gevangen. Ten tweede noemen we de 4D Line Thru Pulse Tail Roach. Ook deze is gebaseerd op een scan, heeft het line thru systeem, en bezit levensechte kleuren. Hij bestaat daarentegen uit één geheel en heeft een dikke pulserende staart meegekregen. Ook heeft hij kleine stalen ratelaar waarmee hij lawaai maakt tijdens het binnenvissen.

savage gear 4d roach assortiment

4D Roach tips

Als je met 4D Roach swimbaits gaat vissen dan hebben we de volgende tips voor je:

  • Deze swimbaits zijn gemaakt om goed mee vangen. Ze hebben van zichzelf een prachtige natuurlijke actie. Denk dus niet dat je er allerlei trucs mee zou moeten uithalen om ze extra te laten opvallen. Gewoon rustig binnenvissen of slepen zorgt voor mooie aanbeten!
  • Een kleine uitzondering op het vorige punt is wellicht de Pulse Tail roach. Deze bezit ratelende kogeltjes die het vooral doen als de swimbait onverwachte bewegingen maakt. Hierbij kan het dan juist wel zinvol zijn om af en toe wat rukjes te geven.
  • Vis de 4D Roach swimbaits bij voorkeur met een stevige spinhengel of een jerkbaithengel. Het zijn geen lichte soorten kunstaas en je hengel zal er goed mee om moeten kunnen gaan.
  • Onze ervaring is dat met name de natuurlijke kleuren het hele jaar door goed vangen. Vis je in troebel water? Dan zou je een lekkere felgekleurde 4D Roach kunnen proberen.

Alternatieven

Omdat ze zo goed vangen is het maar de vraag of je naast de 4D Roach een andere swimbait nodig hebt. Toch kan het geen kwaad of af en toe eens af te wisselen. De onderstaande soorten swimbaits raden we daarbij zeker aan:

  • Savage Gear 4D Trout. Forel komt niet vaak als prooivis voor maar deze swimbaits laten zien dat je er heel veel succes mee kan hebben!
  • Savage Gear 4D Perch. Baars is een bekende prooivis. Deze swimbait speelt hier als geen ander op in. Perfecte actie en vangkracht!
  • Spro BBZ 1. Een swimbait kan ook uit hard materiaal bestaan. De BBZ 1 is hier een voorbeeld van. Ze staan bekend om hun fraaie actie.
  • Fox Rage Replicant. Deze swimbaits zijn ook van wat zachter materiaal gemaakt en vangen in alle wateren mooie vis.

Video’s

In de onderstaande video’s zie je meer van de 4D Roach swimbaits:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.