Spro BBZ 1 Swimbait

Spro bbz 1 kunstaas trout

De Spro BBZ 1 swimbait is zonder twijfel een van de meest geliefde swimbaits om mee te vissen op snoek, snoekbaars en andere roofvis. Maar wat maakt deze swimbait dan zo goed? Hieronder omschrijven wij hem en geven je enkele tips om er nog beter mee te vissen.

Kenmerken Spro BBZ 1

De BBZ 1 is geintroduceerd vanuit de Verenigde Staten. Daar is hij door de big black bass visser Bill Siemantel ontwikkeld. Deze swimbait blinkt uit in zijn extreem soepele beweging. Dankzij de delen waar hij uit is opgebouwd lijkt het net een echte prooivis. De body van de BBZ 1 swimbait is gemaakt van hoogwaardig gehard materiaal. Zijn staart en vinnen zijn echter flexibel wat bijdraagt aan een extra natuurlijke actie onderwater. De BBZ 1 wordt geleverd in drijvende en zinkende varianten. De drijvende variant blijft aan de oppervlakte en wordt met name in de zomer gebruikt. De zinkende varianten kunnen het hele jaar door worden ingezet. Deze hebben een bijzondere eigenschap in de zin dat ze langzaam naar de bodem zinken waarbij ze op hun dreg(gen) blijven staan. Zo imiteren ze een prooivis op de bodem. Hij is uitgerust met Gamakatsu dreg(gen). Deze zijn vlijmscherp en sterk genoeg voor de allergrootste roofvissen.

Spro bbz 1 kunstaas snoekvangst

Hoe te vissen met de BBZ 1

De BBZ 1 is erg makkelijk in het gebruik. Werp hem in en haal hem binnen en hij beweegt verleidelijk door het water. De BBZ 1 swimbait is ook erg geschikt om mee achter een bootje te slepen. Ook dan laat hij zijn fraaie actie zien. Maar er is nog meer wat je met de BBZ 1 kan tijdens het vissen. Hij is namelijk ook erg geschikt om mee te twitchen en jerken. Vis hem eens met kleine rukjes binnen, laat hem even stil liggen, en ga dan door met hem binnen te vissen. Hij maakt hierbij onverwachte, maar nog steeds soepele bewegingen. Juist dan willen juist twijfelende roofvissen nog wel eens toeslaan. Al met al maakt dit de Spro BBZ1 swimbait zeer veelzijdig. Je kan met hem werpen, twitchen/jerken en slepen. Daarbij is hij in vrijwel elk water inzetbaar.

Tips voor het vissen met de Spro BBZ 1

  • De actie van de BBZ 1 zorgt voor aanbeten. Toch maken veel professionele vissers ook gebruik van de mogelijkheid om hem stil in het water te laten liggen of hem (zinkende varianten) af te laten zinken. Door beweging en stil laten liggen af te wisselen worden ook twijfelende roofvissen getriggerd om de hem te grijpen.
  • De zinkende varianten van de BBZ 1 Swimbait maken het mogelijk om alle lagen van het water af te vissen. Je laat deze zinken tot de diepte die je af wilt vissen en vist hem vervolgens binnen. Voor slepend vissen geldt dit ook.
  • De zinkende varianten van zijn zo gemaakt dat ze op de bodem (op hun dreg) blijven staan. In water waar de bodem schoon is kan je dit mooie gebruiken om de swimbait zo nu en dan op de bodem te laten rusten en hem met kleine sprongetjes/sprintjes binnen te vissen.

Alternatieven

De Spro BBZ 1 zal zonder meer aanbeten opleveren. Toch kan het goed zijn om je swimbait eens af te wisselen met een ander type. De onderstaande swimbaits raden we daarbij aan:

  • Savage Gear 4D Roach. Deze fraaie lijn van swimbaits zijn uitstekende snoekvangers. Ze leveren elk jaar mooie meterbakken op.
  • Fox Rage Replicant. Deze swimbaits zijn prachtige imitaties van prooivis. Ze vangen overal mooie roofvis.
  • Savage Gear 4D Trout. Forel komt niet vaak als prooivis voor maar deze swimbaits laten zien dat je er heel veel succes mee kan hebben!
  • Savage Gear 4D Perch. Baars is een gewilde prooivis. Deze swimbait speelt hier als geen ander op in. Perfecte actie en vangkracht!

Video’s

De onderstaande video’s tonen de BBZ 1 in actie.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.