• 9.4
 •  
  Gratis bezorgd boven €50,- in NL (BE €60,-)
 •  
  Snelle verzending
 •  
  Track & Trace
 •  
  De beste producten
 •  
  Kennis van zaken
 • webshopkeurmerk

Spro Swimbait BBZ 1

De Spro Swimbait BBZ 1 is zonder twijfel een van de meest geliefde swimbaits om mee te vissen op snoek, snoekbaars en andere roofvis. Maar wat maakt de BBZ 1 dan zo goed? Hieronder omschrijven wij deze swimbait en geven je enkele tips om er nog beter mee te vissen.

Kenmerken Spro BBZ 1 Swimbait

De BBZ 1 is geintroduceerd vanuit de Verenigde Staten. Daar is hij door de big black bass visser Bill Siemantel ontwikkeld. De BBZ 1 blinkt uit in zijn extreem soepele beweging. Dankzij de delen waar hij uit is opgebouwd lijkt het net een echte prooivis. De body van de BBZ 1 swimbait is gemaakt van hoogwaardig gehard materiaal. Zijn staart en vinnen zijn echter flexibel wat bijdraagt aan een extra natuurlijke actie onderwater. De BBZ 1 wordt geleverd in drijvende en zinkende varianten. De drijvende variant blijft aan de oppervlakte en wordt met name in de zomer gebruikt. De zinkende varianten kunnen het hele jaar door worden ingezet. Deze hebben een bijzondere eigenschap in de zin dat ze langzaam naar de bodem zinken waarbij ze op hun dreg(gen) blijven staan. Zo imiteren ze een prooivis op de bodem. De BBZ 1 Swimbait is uitgerust met Gamakatsu dreg(gen). Deze zijn vlijmscherp en sterk genoeg voor de allergrootste roofvissen.

Hoe te vissen met de Spro BBZ 1 Swimbait

De BBZ 1 is erg makkelijk in het gebruik. Werp hem in en haal hem binnen en hij beweegt verleidelijk door het water. De BBZ 1 Swimbait is ook erg geschikt om mee achter een bootje te slepen. Ook dan laat hij zijn fraaie actie zien. Maar er is nog meer wat je met de BBZ 1 kan tijdens het vissen. Hij is namelijk ook erg geschikt om mee te twitchen en jerken. Vis hem eens met kleine rukjes binnen, laat hem even stil liggen, en ga dan door met hem binnen te vissen. Hij maakt hierbij onverwachte, maar nog steeds soepele bewegingen. Juist dan willen juist twijfelende roofvissen nog wel eens toeslaan. Al met al maakt dit de Spro BBZ1 Swimbait zeer veelzijdig. Je kan met hem werpen, twitchen/jerken en slepen. Daarbij is hij in vrijwel elk water inzetbaar.

Tips voor het vissen met de Spro BBZ 1 Swimbait

 • De actie van de BBZ 1 zorgt voor aanbeten. Toch maken veel professionele vissers ook gebruik van de mogelijkheid om hem stil in het water te laten liggen of hem (zinkende varianten) af te laten zinken. Door beweging en stil laten liggen af te wisselen worden ook twijfelende roofvissen getriggerd om de BBZ 1 te grijpen.
 • De zinkende varianten van de BBZ 1 Swimbait maken het mogelijk om alle lagen van het water af te vissen. Laat de BBZ 1 zinken tot de diepte die je af wilt vissen en vis hem vervolgens binnen. Voor slepend vissen geldt dit ook.
 • De zinkende varianten van de BBZ 1 zijn zo gemaakt dat ze op de bodem (op hun dreg) blijven staan. In water waar de bodem schoon is kan je dit mooie gebruiken om de BBZ 1 Swimbait zo nu en dan op de bodem te laten rusten en hem met kleine sprongetjes/sprintjes binnen te vissen.

Spro BBZ 1 Swimbait video’s

De onderstaande video’s tonen de BBZ 1 in actie.