Savage Gear 4D Trout

savage gear 4d trout kunstaas

De 4D Trout van Savage Gear is wellicht de allerbekendste swimbait. Maar wat maakt dat juist deze swimbait zo goed? Hieronder vertellen we je er graag meer over.

4D Trout soorten

Er zijn eigenlijk drie soorten 4D Trout swimbaits. Ten eerste is dit de bekende 4D Line Thru Trout. Deze driedelige swimbait is gebaseerd op een 3D scan van een forel. Zijn slangachtige zwemactie is levensecht en heeft voor heel wat succes gezorgd. Hij is uitgerust met het bekende line thru systeem waarbij de onderlijn en de haak al voor je zijn aangebracht. Om hem nog meer op een echte forel te laten lijken zijn er 4D kleuren gebruikt. Deze swimbait heeft een enorm goede naam opgebouwd, mede omdat er gewoon veel metersnoeken mee worden gevangen. Ten tweede noemen we de 4D Trout Rattle Shad. Ook deze is gebaseerd op een scan van een forel en bezit levensechte kleuren. Hij bestaat daarentegen uit één geheel, heeft een bevestigingsoog, en heeft een pulserende ratelende staart meegekregen. Daarmee maakt hij veel lawaai tijdens het binnenvissen. Tot slot is er de 4D Spin Shad Trout. Dit is een bijzonder stukje kunstaas omdat het de voorkant van een 4D Trout swimbait combineert met een spinnerblad als staart. Dit schittert extra in het water en verleid zo grote rovers om toe te slaan.

savage gear 4d trout swimbait

4D Trout tips

Als je met 4D Trout swimbaits gaat vissen dan hebben we de volgende tips voor je:

  • Deze swimbaits zijn gemaakt om goed mee vangen. Ze hebben van zichzelf een prachtige natuurlijke actie. Denk dus niet dat je er allerlei trucs mee zou moeten uithalen om ze extra te laten opvallen. Gewoon rustig binnenvissen of slepen zorgt voor mooie aanbeten!
  • Een kleine uitzondering op het vorige punt is wellicht de 4D Trout Rattle Shad. Deze bezit ratelende kogeltjes die het vooral doen als de swimbait onverwachte bewegingen maakt. Hierbij kan het dan juist wel zinvol zijn om af en toe wat rukjes te geven.
  • Het prettige van de 4D Trout is dat je hem met ook met minder zwaar materiaal kan vissen. Kies in dat geval gewoon niet de zwaarste modellen uit en gebruik ze in stadwateren en in de polder.
  • Kleuren zijn en blijven wat persoonlijks. Soms doen natuurlijke kleuren het goed. Soms vangen lekkere felle kleuren weer wat beter. Het kan geen kwaad om een aantal opties bij je te hebben. Zo kan je alle kanten op.

Alternatieven

Omdat ze zo goed vangen is het maar de vraag of je naast de 4D Trout een andere swimbait nodig hebt. Toch kan het geen kwaad of af en toe eens af te wisselen. De onderstaande soorten swimbaits raden we daarbij aan:

  • Savage Gear 4D Roach. Deze fraaie lijn van swimbaits zijn uitstekende snoekvangers. Ze leveren elk jaar mooie meterbakken op.
  • Fox Rage Replicant. Een hele fraaie lijn van swimbaits die zich onder alle omstandigheden hebben bewezen.
  • Spro BBZ 1. Een swimbait kan ook uit hard materiaal bestaan. De BBZ 1 is hier een voorbeeld van. Ze staan bekend om hun fraaie actie.
  • Savage Gear 4D Perch. Baars is een bekende prooivis. Deze swimbait speelt hier als geen ander op in. Perfecte actie en vangkracht!

Video’s

In de onderstaande video’s zie je meer van de 4D Trout swimbaits:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.