Savage Gear soft 4play

canibal shad baars

Savage Gear soft 4play staat voor een lijn van shads om mee te vissen op alle soorten roofvis. Deze shads worden binnenkort niet langer meer door Savage Gear gemaakt. Er zijn goede alternatieven voor zoals de Berkley Pulse Shad, De Fox Rage Pro Shad, en de Relax Kopyto. Toch hebben we veel plezier aan deze shad beleefd. Vandaar dat we je er hieronder graag wat over vertellen.

Savage Gear soft 4play shads

De shads uit de Savage Gear soft 4play lijn onderscheiden zich op een aantal fronten. Ten eerste zijn ze driedelig wat voor een kunstaas shad erg bijzonder is. Daardoor krijgen ze een erg soepele en realistische actie onderwater. Ten tweede hebben ze een opening in hun body zitten waardoor het erg gemakkelijk is om de haak te bevestigen. Zeker als je van de bijhorende weedless hook gebruik maakt, die speciaal is bedoeld om in de shad te verstoppen zodat je er mee in begroeid water kan vissen, is dit een groot voordeel. Ten derde heeft de Savage Gear soft 4play en zo realistisch mogelijke vorm. Bij het ontwerp is een prooivisje als uitgangspunt genomen en dat zie je goed terug. De is (was) te verkrijgen in diverse maten. De 9.5 cm (snoekbaars, baars) en de 13 cm (snoek, snoekbaars) maten zijn het meest geliefd. En heb je geen zin om zelf je haak te bevestigen dan is er ook nog de Savage Gear soft 4play ready to fish shad. Deze is reeds voorzien van een buikdregje en kan meteen worden gebruikt.

Savage Gear soft 4play vistechniek

Je kan met de Savage Gear soft 4play op diverse manieren vissen. Dit begint al met de keuze voor de haak. Hij is prima met een standaard jighead te gebruiken. De haak steekt dan uit de rug van de shad en is klaar voor het gebruik. Maar je kan, voor het vissen in water met veel planten, ook van een weedless hook gebruik maken. Deze zijn speciaal door Savage Gear ontworpen zodat ze perfect bij de soft 4play passen. Als je liever met een buikdregje vist, dit kan de inhakingskansen vergroten, dan is er nog de Savage Gear offset treble hook. Ook deze is speciaal voor de Savage Gear soft 4play ontworpen zodat je met een uitgebalanceerde combinatie vist. Wat je ook kiest, deze shad laat zich werpend, slepend, verticaal, en met de dropshot gebruiken. Vis hem geleidelijk binnen maar wissel dit zeker ook af met korte rukjes en kort inhouden. Dan komt deze fraaie softbait het beste tot zijn recht.

Accessoires

We hebben het hierboven al kort over wat accessoires voor de Savage Gear soft 4play gehad maar het kan geen kwaad de belangrijkste accessoires nog even te noemen. Deze zijn speciaal voor de Savage Gear soft 4play ontworpen waardoor perfecte combinaties ontstaat. Zo is de Weedless hook absoluut de aandacht waard. Hiermee bevestig je een enkele haak nauwkeurig in de Savage Gear soft 4play shad terwijl je je inhakingskansen gewoon behoudt. De Weedless hook wordt met enkele loodjes geleverd die je om de steel van de haak kan bevestigen. Daarmee kan je de Savage Gear soft 4play langzamer of sneller laten zinken en pas je zijn actie  duszelf aan. Naast de Weedless hook is de Savage Gear offset treble hook een aanrader. Hiermee bevestig je zelf een buikdregje aan de shad. En dat op precies de juiste plek want ook de offset treble hook is speciaal voor de Savage Gear soft 4play lijn ontworpen. Tot slot vermelden we nog de Hold-It soft lure superglue. Met een druppeltje van deze lijm op de steel van je jighead zet je de Savage Gear soft 4play muurvast. Zeker bij verre worpen of bij felle aanbeten is dit erg prettig.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.