Strike Pro Cranky X

Strike pro cranky x kunstaas

De Strike Pro Cranky X is een plugje waar heel wat baars, roofblei en snoekbaars mee wordt gevangen. Ook op wedstrijdniveau wordt er succesvol mee gevist. Hieronder omschrijven we dit plugje en geven je enkele tips om er nog meer mee te vangen.

Kenmerken Strike Pro Cranky X

De Strike Pro Cranky X is een kunstaas plugje met een opvallende actie. Hij trilt bijzonder fel heen en weer waarbij ratelende kogeltjes in zijn body voor flink wat lawaai zorgen. Hierdoor valt hij niet alleen op bij baars en roofblei, maar ook rovers zoals snoekbaars worden met hem gevangen. Dit plugje laat zich erg ver werpen. Dit maakt hem bij uitstek geschikt om veel water en wat groter water af te vissen. De Strike Pro Cranky X heeft een robuuste body met vlijmscherpe dregjes. Hij wordt geleverd in een aantal fraaie kleuren. Deze zijn net wat anders dan de kleuren van andere crankbaits. Ook dat maakt hem onderscheidend. Vis hem bij voorkeur met een hengel met een wat strakke actie. Daarmee voel je zijn actie goed aan en kan je hem met een paar korte tikken (jerken) wat extra actie meegeven.

Strike pro cranky x baars

Strike Pro Cranky X tips

De Strike Pro Cranky X heeft van zichzelf een hele fijne actie. Hier hoef je niet veel aan te doen. Toch geven we graag nog een paar tips mee:

  • We gaven het hierboven al aan. Je kan de Cranky X zelf nog wat meer actie meegeven. Dit plugje is namelijk bij uitstek geschikt om te ‘cranken’. Geef hem wat rukjes, houd hem even stil, beweeg je hengeltop heen en weer tijdens het binnenvissen. Dit soort acties maken hem extra aantrekkelijk voor alle soorten roofvis.
  • De Cranky X is er in een ‘normale’ en meer dieplopende uitvoering. Het is handig om beide uitvoeringen bij je te hebben omdat je dan in alle soorten water uit de voeten kan.
  • Kleur is en blijft belangrijk. Onder donkere omstandigheden en bij troebel water doen felle kleuren het vaak beter. Bij helder water mag het wat meer natuurlijk zijn. Dit is altijd goed om in de gaten te houden als je een dagje gaat vissen.

Alternatieven

Afwisseling doet vangen. Daarom raden wij aan om altijd een paar soorten pluggen bij te te hebben. Als je het hebt over de Strike Pro Cranky X hebt dan raden we de volgende alternatieven aan:

  • De pluggen van de Spro Ikiru Crank reeks. Deze kleine pluggen hebben een felle actie en vangen alle soorten roofvis.
  • De Salmo Hornet. Dit is en blijft een absolute topper. Genoemd naar een grote wespensoort (Hornet) zoemt deze plug fel door het water.
  • De Salmo Sparky Shad. Deze loopt wat minder diep maar het is en blijft een heel goed plugje met een trillende actie.
  • De Fox Rage Funk Bug. Dit fraaie felle plugje wordt zowel in een ondiep als diep lopende versie geleverd. Hij heeft een wat hogere rug en zorgt in alle wateren voor aanbeten.

Video’s

In de onderstaande video’s zie je meer van de Strike Pro Cranky X:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.