Snoek vangen met hardbaits in de winter

Trevor Gunning van Salmo Fishing TV Europe gaat op een ondiepe plas in Engeland een aantal soorten hardbaits van Salmo uitproberen. Hij legt uit hoe je deze aassoorten het beste kunt gebruiken.  

Technieken vissen met hardbaits

Trevor maakt gebruikt van een gevlochten vislijn met een dikte van 20/00. In tegenstelling tot sommige vissers maakt hij geen gebruik van een voorslag van fluorocarbon. De plas waar Trevor vist, is erg ondiep en er is aardig veel begroeiing onderwater. Dit maakt het lastig om langzaam met hardbaits te vissen want er is altijd een kans dat je in de begroeiing vast komt te zitten. Als je je hengel hoog houdt met een langzaam zinkende of een drijvende plug, kun je de hardbait nét onder het oppervlakte binnenvissen. Af en toe je hardbait boven het oppervlakte laten komen kan ook geen kwaad.

Door de begroeiing op deze plas, blijft Trevor zelfs met de meest ondiep lopende hardbaits waterplanten naar de kant toe slepen. Om die reden besluit Trevor een poging te wagen met drijvende hardbaits. Wat Trevor vaak merkt is dat er veel mensen zijn die hardbaits binnenvissen op één tempo, iedere worp opnieuw. Hier kan men zeker vis op vangen, maar volgens Trevor is de sleutel tot succes een variatie aan technieken als het gaat om het binnenhalen. De juiste techniek hangt af van een aantal factoren zoals de periode van het jaar, de wind, wateromstandigheden en het soort roofvis waar je gericht op vist.

Op de meer ondiepe gedeelten van de plas houdt Trevor zijn hengel hoog en geeft hij regelmatig rukjes aan de hengel om de hardbait nét onder het oppervlakte te houden. Zodra je het diepere water gaat bevissen, kun je prima wat minder snel binnenhalen. Als je vist met een drijvende hardbait, is het belangrijk om regelmatig een pauzemoment in te lassen zodat je hardbait naar boven drijft. Dit is vaak het moment waarop de snoek aanvalt. Hetzelfde geldt voor zinkende hardbaits, bij het pauzemoment zakt het kunstaas in een flankende beweging naar de bodem, wat vaak mooie aanbeten oplevert.

Welke stekken zoek je op?

Snoeken zijn gek op obstakels in het water. Denk bijvoorbeeld steigers. Die zijn echt een hotspot voor de meeste vissers. Vaak wordt bij steigers na een vissessie het overgebleven aas in het water gegooid. Op dit aas komt veel prooivis op af om zich te voeden. De aanwezigheid van prooivis trekt vervolgens weer roofvis aan. Trevor maakt hier gebruik van door zijn hardbait vlak langs obstakels zoals steigers te gooien en deze binnen om de kans op een mooie aanbeet te vergroten.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.