Poldersnoek met de Salmo Slider en Fatso

In deze video geeft Roy Schenk, a.k.a. “Schenkie”, jullie een aantal tips bij het poldersnoeken met de Salmo Slider en de Salmo Fatso. In dit jaargetij is het water koud en daarom zal je hoogstwaarschijnlijk een wat langzamere aanpak moeten gebruiken bij het (polder)snoeken. Roy legt uit waarom hij dit doet en hoe je succesvol kan vissen met dit Salmo kunstaas.

Vaak verkassen bij het (polder)snoeken

Roy begint deze sessie in een polder waar veel op snoek wordt gevist. Om de drukte te vermijden, zorgt hij ervoor dat hij voor zonsopgang aanwezig is. Als Roy een stuk van de polder goed heeft uitgevist, verkast hij naar een stek verderop in de polder. Voordat Roy langs het water loopt richting zijn stek, zorgt hij dat hij werpt naar zijn stek toe. Als daar een snoek ligt en je loopt daarlangs, heb je kans dat je de snoek verjaagt voordat je hebt kunnen inwerpen.

In de koude wintermaanden, zakt de watertemperatuur enorm. De vis past zich hier uiteraard bij aan. In deze periode zijn de poldersnoeken traag. Als je kunstaas gebruikt wat je snel moet binnenhalen, zal je waarschijnlijk geen succes hebben. Om die reden vist Roy vandaag met hardbaits met een rustige flankactie die je rustig kunt binnenvissen. De Salmo Fatso en de Salmo Slider zijn echte klassiekers, bijna 20 jaar oud. Ideaal voor de poldervisserij, aangezien dit kunstaas erg geschikt is voor ondiep water.

Uitrusting voor Salmo Slider en Salmo Fatso

Roy combineert dit kunstaas graag met de Salmo Slider Stick. Dit is een super lichtgewicht hengeltje van 1.80m met een werpgewicht van 40 tot 100 gram. Deze korte lengte is ideaal voor het poldervissen omdat je dan vaak je hengeltop naar beneden houdt. Ook is deze korte lengte handig voor onderhandse worpen, als je bijvoorbeeld onder een bruggetje wilt werpen. Op de Salmo Slider Stick zit een Lew’s BB1 Pro Series reel. Deze reel is lekker licht en compact en is uitermate geschikt om te gebruiken met zwaarder kunstaas zoals de Salmo Slider en Salmo Fatso.

De Salmo Fatso is zowel in de drijvende als de zinkende variant beschikbaar. De Salmo Fatso heeft een luie actie met een mooie flank, als een aasvis die langzaam vooruit sjokt. Dit kunstaas is enorm makkelijk in gebruik, om de actie te creëren hoef je vrij weinig te doen. Alles wat je hoeft te doen is langzaam binnen te draaien met tussenpauzes. De Salmo Slider is net zoals de Salmo Fatso zowel in de drijvende als de zinkende variant beschikbaar. Dit is een glider jerkbait, deze glijdt van links naar rechts in het water. Je vist dit aas langzaam binnen door korte tikken met de hengeltop te geven. Tip: zorg ervoor dat je nooit met een slappe lijn vist, dan voel je de aanbeet niet goed en is er kans dat je misslaat.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.