Baars stekken

Baars is een prachtige vis om te vangen. Maar wat zijn nu echt goede baars stekken? In de video vertelt Rocky je er meer over. Hij legt uit dat hij vooral graag vanuit een bootje op baars vist. Je kan dan op stekken komen waar andere vissers minder vaak komen. Denk bijvoorbeeld aan bruggen, pijlers, en lastig te bereiken hoeken. Dat vergroot je de kans op een mooie vangst.

Baars stekken door het jaar heen

Baars ligt door het jaar op verschillende stekken. In het voorjaar kan je het beste op ondiepere stekken zoeken. Dit komt omdat de aasvisjes daar dan ook liggen. Als het zomer wordt dan gaat de baars naar wat dieper water toe. Vis gerust op 2-3 meter tot een meter of 5 diep. Als het hoogzomer is en je vist op groot water dan kan je gerust wat dieper gaan vissen. Vooral stekken van 7 tot 8 meter zijn dan vaak een goede baars stek. Ga je naar het einde van het jaar toe? Dan zijn haventjes een hele goede stek om op baars te vissen. Ze brengen daar vaak de winter door omdat er veel prooivis zit.

Aas en uitrusting voor baars

Rocky vist graag met wat grotere softbaits op baars. Een softbait van 11 centimeter is voor grote baars echt niet te groot. Zelfs baars van een centimeter of 30 pakt deze nog graag. Wat betreft het loodgewicht kan je met 5 tot 14 gram het hele jaar door op baars vissen. Voor de dropshot methode werkt dit maar ook voor het jiggend vissen op baars stekken is dit genoeg. Als je het over hengels hebt dan kan je het beste een lichte hengel gebruiken met een werpgewicht van ongeveer 14 – 20 gram. Hier kan je prima mee vooruit. Wat betreft de uitrusting kan het geen kwaad om er op te letten of er veel snoek in het water zit. Normaal vist Rocky met 30/00 fluorocarbon als onderlijn en voorslag, maar als er snoek zit in een stalen onderlijntje de juiste keuze.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.