Beste baars kunstaas

In deze video vertelt Rocky van Duijvenvoorde over wat naar zijn mening het beste kunstaas is om baars te vangen. Hierbij legt hij ook uit met welke technieken je dit kunstaas het beste kan vissen.

Bij Rocky gaat het meer om de actie en hoeveelheid baars dat hij vangt dan de grootte. De adrenaline die door je lijf giert als je een aanbeet misslaat waarna je de baars nogmaals weet op te sporen en dit keer wél weet te vangen vindt hij geweldig. Rocky vindt de baars één van de  mooiste roofvissen die er in ons kikkerlandje te vinden zijn. Het scholengedrag, de agressiviteit en het feit dat deze vissen kunnen groeien tot een fors formaat maakt deze visserij uniek.

Rocky’s favoriete technieken om baars te vangen

90% van de tijd vist Rocky met de dropshot techniek. Met deze techniek spoort hij de baars op met een kleine softbait. Zoals we weten houdt baars zich meestal op in scholen. Dus waar Rocky één baars vangt, vangt hij er meestal meer. Zodra Rocky de grotere baarzen heeft gespot vervangt hij de dropshot montage voor een Carolina Rig montage of gaat hij jiggen.

Rocky begint bij het vissen op baars vaak met klein kunstaas, denk hierbij aan 5 tot 7 centimeter. Deze lengte komt overeen met de prooivisjes waar baars het liefste op jaagt(ook wel speldaas genoemd). Als de grootte van het kunstaas overeenkomt met de grootte van de natuurlijke prooi van de baars dan is de kans kleiner dat de baars argwanend wordt. Naarmate de zomer nadert wisselt Rocky zijn kunstaas in voor een groter formaat, denk aan softbaits van 10cm. Deze combineert hij wel een stalen onderlijn voor het geval dat een snoek zijn softbait grijpt. De laatste paar maanden van het jaar vist Rocky graag traag met grotere softbaits. Denk hierbij aan de Carolina Rig of de Texas Rig. Als de temperatuur zodanig laag is dat de roofvis zo goed als passief is, gebruikt hij ook nog wel eens de Jika rig. De Jika rig is een manier van vissen die zo passief is dat je er zelfs in de koudste perioden van het jaar baars mee kan vangen.

Aanraders kunstaas voor baars

Een aantal favoriete stukjes baars kunstaas van Rocky zijn de SPRO Iris Popeye en de SPRO Larva Micro. De SPRO Larva Micro is het hele jaar door bruikbaar en is dus multi-inzetbaar. Dit lichte kunstaas kun je perfect werpend vissen met een lichte hengel. De SPRO Iris Popeye is erg soepel en zacht. Deze softbait valt zeker in de smaak bij de baarzen. Het liefst gebruikt Rocky donker gekleurd kunstaas met een fel accent. De baarzen pakken dit maar al te graag.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.