Effectief vissen op grote snoek

Vissen op snoek is prachtig om te doen. En het is helemaal leuk als je veel snoek vangt! Maar waar hoe vis je effectief op snoek? In de video zie je hoe Ytzen en Werner om twee manieren gaan snoeken. Ze gaan trollend vissen op snoek om de vis te vinden. En hebben ze snoeken gevonden dan vissen ze de stekken extra goed af met dood aas.

Trollend op grote snoek

Trollend vissen op grote snoek wil zeggen dat je kunstaas achter de boot aansleept. Als het water troebel is doe je dit bij voorkeur met felle pluggen die een ratel hebben. Zoals de Pikefighter pluggen van Spro. Die vallen sneller op. Ytzen en Werner merken dit al snel want ze krijgen een paar mooie snoeken aan de lijn. De snoeken hebben een mooie kleur. Ze zijn wat donkerder dan snoeken uit ander viswater omdat ze aan zogenaamd veenwater komen. Dat is water in veengebied. Niet alle snoeken die ze trollend beet krijgen zijn meteen metersnoeken, maar prachtige vissen zijn het wel!

Dood aas op grote snoek

Volgens veel vissers kan je het beste grote snoek vangen met dood aas. De mannen gaan met dood aas aan de slag. Ze vissen met dobbers en loden deze zo uit dat de aasvis net boven de bodem hangt. Ze krijgen een mooie dikke snoek aan de lijn. Het is een wat oudere snoek. Terwijl ze deze snoek onthaken krijgen ze meteen weer beet. Het is een wat kleinere snoek die licht gehaakt is. Het is niet altijd grote snoek wat je vangt maar dit geeft niets. Elke snoek is mooi om te vangen! En geloof het of niet. Ze krijgen meteen nog een keer beet. Het is nog een dikke snoek ook. Al met al is het een hele bijzonder visdag die eindigt met drie aanbeten die vrijwel tegelijkertijd plaatsvinden. Of?…. Nee de dag zit er nog niet op. Ze vangen nog een snoek met dood aas, en nog een snoek, en dan… Een hele grote snoek grijpt het dood aas. Het is een vette metersnoek. Deze visdag kan niet meer stuk.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.