Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Stekken en materiaal vissen op baars

In deze video legt Rocky van Duijvenvoorde van SPRO Europe wat meer uit over de beste stekken om baars te vangen. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt per seizoen en per techniek die wordt toegepast.

Waar vind je baars in welk seizoen?

Om te beginnen vist Rocky graag vanuit de boot. Dit doet hij omdat hij op deze manier stekken kan bereiken waar niet gemakkelijk vanaf de kant kan worden gevist. Dit betekent dat de visdruk een stuk lager is dan plekken waar regelmatig vissers op de kant staan.  Met zijn boot kan Rocky dus veel meer stekken bereiken waar je vanaf de kant niet bij zou komen. In het startseizoen treft Rocky de baarzen vaak aan in het ondiepe. Hier zijn ze aan het jagen op speltaas, welke zich vaak dichtbij de kant bevinden. Deze bevist hij dan met klein kunstaas.

Naarmate de zomer nadert vist Rocky graag wat dieper tussen 2 en 7 meter, hij zoekt hier vaak taludjes op en deze vist hij zorgvuldig af. Middenin de zomer zoekt hij graag de grotere wateren op, zoals het Gooimeer. Dit water heeft een zeer onregelmatig bodemverloop en hij zoekt hier dan de baars op een diepte tot 10 meter. In de volle zon zoekt de baars toch liever wat kouder water op en dit is te vinden rond deze diepte.

De rest van het jaar tot ongeveer maart zoekt Rocky liever de havens op waar hij met groot kunstaas op grote baars vist. Het formaat shad dat Rocky gebruikt bij deze visserij ligt rond de 11cm. Ook werken creature baits zeer goed rond deze tijd van het jaar. Als tip geeft Rocky wel mee dat je rekening moet houden met de grootte van de aasvis in het water waar je vist. Als de grootte min of meer overeenkomt zal de baars minder snel gaan twijfelen en zal deze eerder toeslaan.

Materialen voor het vissen op baars

Rocky vist graag erg licht op baars, denk aan een jighead van 7 tot 10 gram. 7 gram is perfect voor dropshotten en jiggen, terwijl de grotere softbaits zoals de SPRO IRIS Popeye een jighead nodig hebben tussen de 10 en 14 gram. Mensen vissen de dropshot techniek vaak met een zeer licht gewichtje. Het enige nut van dit gewichtje is echter jouw softbait op zijn plaats houden, om die reden schroomt Rocky niet om een iets zwaarder gewichtje te gebruiken tussen de 5 en de 7 gram.

Rocky heeft voor elke techniek die hij toepast bij het vissen op baars een specifieke hengel. Als hij vanuit de boot met een grote Carolina Rig werpt, gebruikt hij liever een lange, stevige en strakke hengel.  Terwijl als hij de dropshot techniek gebruikt, gebruikt Rocky een hengel van 2.10m met een werpgewicht tot 20 gram met een subtiele hengeltop. Als Rocky gaat bottom jiggen gebruikt hij weer liever een hengel met een strakke hengeltop zodat hij echt die tikjes kan geven aan zijn kunstaas.  De molens die Rocky gebruikt bij het baarsvissen zijn relatief klein. Deze zijn voornamelijk in het formaat 1000 met een hoofdlijn van 8-00 of 10-00. Bij het vissen met de Carolina Rig gebruikt Rocky dan weer een molen in het formaat 2000. Deze grotere spoel maakt het makkelijker om langzaam binnen te halen.

Welke onderlijn gebruik je?

Bij het jiggen op baars in de zomer gebruikt Rocky een stalen onderlijn omdat de kans op snoek groot is. De snoek bijt met gemak je hoofdlijn door dus hij neemt het zekere voor het onzekere.  Bij het dropshotten en de Carolina Rig gebruikt Rocky een voorslag van fluorocarbon tussen de 28-00 en de 32-00. 

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 7010

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.