Savage Gear 3D Roach

3D Roach

De 3D Roach van Savage Gear een van de beste swimbaits om mee te vissen. Maar wat maakt deze swimbait dan zo goed? Hieronder beschrijven we de 3D Roach voor je en geven je enkele tips om er mee te vissen.

Kenmerken Savage Gear 3D Roach

De 3D Roach is zoals zijn naam al zegt een imitatie van een voorn. En laat voorn nu net de belangrijkste prooi van snoek, snoekbaars, en andere grote roofvissen zijn. Kenmerkend voor de 3D Roach is dat er een 3D scan van een echte voorn als uitgangspunt is genomen. Hierdoor oogt hij erg realistisch. En dit geldt niet alleen voor het uiterlijk, maar ook voor zijn actie. De 3D Roach zwemt doordat hij uit drie delen bestaat met een slangachtige beweging door het water. Dit moet je eigenlijk met je eigen ogen zien. Je zal meteen begrijpen waarom het hier om een erg goede swimbait gaat. Daarbij heeft Savage Gear ook voor deze swimbait het zogenaamde line thru systeem toegepast.  Dit systeem bestaat uit een soepele stalen onderlijn die door de kop van de 3D Roach gaat en is verbonden met de dreg. De lijn en de dreg zitten hierbij niet vast aan de swimbait maar zijn zo gemonteerd dat de 3D Roach los over de onderlijn zal schuiven na een aanbeet. Hierdoor wordt de 3D Roach minder beschadigd bij een aanbeet en, belangrijker nog, kunnen roofvissen zich minder makkelijk bevrijden. Dit systeem werkt prima.

Tips voor het vissen met de 3D Roach

  • Als je gewend bent om met jerkbaits, twitchbaits of pluggen te vissen dan ben je misschien gewend om het kunstaas zelf extra actie mee te geven. Dat is met de 3D Roach niet nodig. Gooi hem gewoon in en haal hem rustig binnen. Of sleep het gestaag achter een bootje aan. Zijn actie geeft de doorslag en zorgt voor de aanbeten.
  • Wil je in ondiep water gaan vissen? Dan kan je het beste de 3D Roach slow sink (SS) nemen. Hierbij gaat de onderlijn door zijn bek heen wat er voor zorgt dat hij niet te diep gaat.
  • Wil je in wat dieper water vissen? Dan kan je het beste de 3D Roach moderate sink (MS) nemen. Hierbij gaat de onderlijn door zijn kop heen waardoor hij tussen de 2 en 4 meter diep zwemt.

Alternatieven 3D Roach

Er zijn natuurlijk een heleboel andere soorten kunstaas waar je goed mee kan vissen op grote roofvis. Maar als je op zoek bent naar een andere swimbait die in de buurt komt van de 3D Roach dan kan je het beste de 3D Trout nemen. Deze heeft dezelfde sterke punten en een vergelijkbare actie.

3D Roach video

In de onderstaande (Engelstalige) video zie je de 3D Roach in actie.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.