Savage Gear 3D Roach

Savage gear 3d roach family

De 3D Roach van Savage Gear is een bekend stukje kunstaas om mee te vissen. Maar wat voor kunstaas is dit precies. En wat maakt dit kunstaas zo goed? Hieronder besteden we hier aandacht aan en geven je enkele tips voor het vissen.

De 3D Roach zoals het begon

De 3D Roach is door Savage Gear geïntroduceerd als een realistische imitatie van een flinke voorn. Deze imitatie bleek levensecht te zijn omdat er een 3D scan van een echte voorn als basis is gebruikt. Het was een van de eerste soorten kunstaas met het zogenaamde line thru systeem. Dit systeem bestaat uit een soepele stalen onderlijn die door de kop van de voorn gaat en is voorzien van een dreg. De lijn en de dreg zitten hierbij niet vast aan de swimbait maar zijn zo gemonteerd dat deze los over de onderlijn zal schuiven na een aanbeet. Hierdoor wordt de swimbait nauwelijks beschadigd bij een aanbeet en, belangrijker nog, kunnen roofvissen zich minder makkelijk bevrijden. Dit systeem werkt prima. Deze 3D Roach heeft voor heel wat mooie snoekvangsten gezorgd. Inmiddels is hij vervangen dor een nieuw en iets verbeterd model. Dit model heeft de Savage Gear 4D line thru roach.

3D Roach assortiment

Het assortiment van de 3D Roach is inmiddels flink opgefrist. Savage Gear heeft daarbij een aantal varianten neergezet die eigenlijk een beetje tussen een swimbait en een shad in zitten. Zo is er de 3D Roach Pulse Tail. Deze imitatie van een voorn is eendelig en moet het vooral hebben van zijn flink wapperende staart. Deze staart zorgt voor veel turbulentie terwijl het lichaam zijn flanken laat zien. Hij bezit ook nog een ratel, waarmee de aandacht van roofvissen nog sneller wordt getrokken. Een ander model is de 3D River Roach. Dit betreft een superrealistische shad die als twee druppels water op een voorn lijkt. Ook dit kunstaas heeft een hele mooie flankende actie en trekt de roofvissen nog meer aan met zijn draaiende staart. Al met al

Savage gear 3d roach pulse tail

Tips voor het vissen met de 3D Roach

  • Als je gewend bent om met jerkbaits, twitchbaits of pluggen te vissen dan ben je misschien gewend om het kunstaas zelf extra actie mee te geven. Dat is met de 3D Roach niet nodig. Gooi hem gewoon in en haal hem rustig binnen. Of sleep het gestaag achter een bootje aan. Zijn actie geeft de doorslag en zorgt voor de aanbeten.
  • Pas je de keuze voor de kleur aan op het water. Bij troebel water kan je het beste voor een fellere kleur gaan. Bij helder water dan werken natuurlijke kleuren vaak beter.
  • Als je een type 3D roach hebt waarbij er nog geen haak is bevestigd dan raden we voor de grotere maten een screw in / corkscrew jighead aan. Daar bevestig je vervolgens een stalen stinger of een fluorocarbon stinger aan.

Alternatieven

Met de 3D Roach zal je ongetwijfeld mooie aanbeten krijgen. Mocht je op zoek zijn naar andere goede swimbaits dan zou je kunnen denken aan:

  • Savage Gear 4D Trout. Forel komt niet vaak als prooivis voor maar deze swimbaits laten zien dat je er heel veel succes mee kan hebben!
  • Savage Gear 4D Roach. Deze fraaie lijn van swimbaits zijn uitstekende snoekvangers. Ze leveren elk jaar mooie meterbakken op.
  • Savage Gear 4D Perch. Baars is een bekende prooivis. Deze swimbait speelt hier als geen ander op in. Perfecte actie en vangkracht!
  • Spro BBZ 1. Een swimbait kan ook uit hard materiaal bestaan. De BBZ 1 is hier een voorbeeld van. Ze staan bekend om hun fraaie actie.
  • Fox Rage Replicant. Een hele fraaie lijn van wat zachtere swimbaits die onder alle omstandigheden goed zijn voor mooie vangsten.

Video

In de onderstaande (Engelstalige) video zie je de oorsponkelijke 3D Roach in actie.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.