• 9.4
 •  
  Gratis bezorgd boven €50,- in NL (BE €60,-)
 •  
  Snelle verzending
 •  
  Track & Trace
 •  
  De beste producten
 •  
  Kennis van zaken
 • webshopkeurmerk

3D trout

Swimbaits zijn een geweldig goed kunstaas als je gaat vissen op snoek en andere grote roofvis. De 3D trout van Savage Gear is zonder twijfel een van de allerbeste swimbaits die er is. Wij bespreken de belangrijkste eigenschappen van de 3D trout en geven je aan hoe je er het beste mee kan vissen.

3D trout kenmerken

De Savage Gear 3D trout is waarschijnlijk zo’n groot succes geworden omdat hij een perfecte imitatie is van een forel. Het team van Savage Gear heeft de bouw van een echte forel als uitgangspunt genomen en deze zo goed mogelijk na proberen te maken. Het gevolg is dat de 3D trout er als een echte forel uitziet. Maar dit is nog niet alles. De grote kracht van de 3D trout is zijn actie. De inkepingen in zijn lichaam zorgen er voor dat hij uit drie delen bestaat. Hierdoor krijgt hij een erg natuurlijke actie onderwater. Wie met de 3D trout heeft gevist weet precies wat wij bedoelen. Soepeler en realistischer kan haast niet. En als de roofvis hem grijpt dan is er nog een andere handigheid te melden. De 3D trout bezit het zogenaamde line through systeem. Dit systeem bestaat uit een vaste onderlijn die door de kop van de 3D trout gaat en is verbonden met de dreg(gen). De lijn en de dreggen zijn hierbij echter zo gemonteerd dat de 3D trout los over de onderlijn zal schuiven na een aanbeet. Hierdoor kunnen roofvissen zich minder makkelijk bevrijden en wordt de 3D trout niet erg door de roofvissenbek beschadigd. Erg handig bedacht!

Tips voor het vissen met de 3D trout

 • Het grote voordeel van het vissen met swimbaits zoals de Savage Gear 3D trout is dat het erg makkelijk is. Doordat de 3D trout zelf een prachtige actie is hoef je niet in te houden, van tempo te wisselen, of te jerken. Haal hem gewoon rustig binnen en sleep hem achter een bootje aan en hij doet zijn werk.
 • De kleinere 3D trout versies laten zich prima met een gemiddelde spinhengel werpen (de 15 cm variant). Deze kan je overal gebruiken. De wat grotere 3D trouts zijn een stuk zwaarder en vergen zwaarder materiaal of een bewuste keuze om er slepend mee te gaan vissen.
 • De 3D trout komt in verschillende kleuren. De wat fellere kleuren doen het erg goed in troebel water. Vis je in helder water of in water waar veel wordt gevist? Dan zijn de natuurlijke kleuren een echte aanrader.
 • Vis je in erg ondiep water of over waterplanten? Dan kan je de dreg(gen) van de 3D trout losmaken en op zijn rug in plaats van aan zijn buik bevestigen. Dit is door het line through systeem geen enkel probleem. Het voorkomt dat je vaak vast komt te zitten in de bodem of in waterplanten.

Alternatieven 3D trout

 • Savage Gear 4play. Deze pluggen bestaat uit maar liefst vier delen en hebben net als de 3D trout een erg soepele en natuurlijke actie onderwater.
 • Screamin devil triple. Deze meerdelige pluggen van Spro staan bekend om hun soepele actie en goede vangsten. Ze hebben bovendien twee bevestigingsogen zodat je er zowel diep als ondiep mee kan vissen. 

3D trout video

De onderstaande video laat de (15 centimeter) 3D trout in actie zien

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.