Savage Gear 3D trout

Savage gear 3d trout snoek

Swimbaits zijn een geweldig goed kunstaas als je gaat vissen op snoek en andere grote roofvis. De 3D trout was, voordat hij officieel werd vervangen door de Savage Gear 4D Trout, lange tijd de allerbeste swimbait. Wij bespreken de belangrijkste eigenschappen van dit kunstaas en geven je aan hoe je het beste met dit soort swimbaits kan vissen.

3D trout kenmerken

De Savage Gear 3D trout is waarschijnlijk zo’n groot succes geworden omdat hij een perfecte imitatie is van een forel. Het team van Savage Gear heeft de lichaamsbouw van een echte forel als uitgangspunt genomen en deze zo goed mogelijk nagemaakt. Het gevolg is dat deze swimbait er als een echte forel uitziet. Maar dit is nog niet alles. De grote kracht zit in zijn actie. De inkepingen in zijn lichaam zorgen er voor dat hij uit drie delen bestaat. Hierdoor krijgt hij een erg natuurlijke actie onderwater. Wie met de 3D trout heeft gevist weet precies wat wij bedoelen. Soepeler en realistischer kan haast niet. En als de roofvis hem grijpt dan is er nog een andere handigheid te melden. Hij bezit namelijk het zogenaamde line through systeem. Dit systeem bestaat uit een vaste onderlijn die door de kop van de swimbait gaat en is verbonden met de dreg(gen). De lijn en de dreggen zijn hierbij zo gemonteerd dat de swimbait los over de onderlijn zal schuiven na een aanbeet. Hierdoor kunnen roofvissen zich minder makkelijk bevrijden en vang je dus meer vis. Erg handig bedacht!

Savage gear 3d trout snoek kunstaas

Tips voor het vissen met de 3D trout

  • Het grote voordeel van het vissen met swimbaits zoals de Savage Gear 3D trout is dat het erg makkelijk is. Doordat ze zelf een prachtige actie hebben hoef je niet in te houden, van tempo te wisselen, of te jerken. Haal ze gewoon rustig binnen en sleep hem achter een bootje aan en hij doet zijn werk.
  • De kleinere versies laten zich prima met een gemiddelde spinhengel werpen (de 15 cm variant). Deze kan je overal gebruiken. De wat grotere 3D trouts zijn een stuk zwaarder en vergen zwaarder materiaal of een bewuste keuze om er slepend mee te gaan vissen.
  • De 3D trout komt in verschillende kleuren. De wat fellere kleuren doen het erg goed in troebel water. Vis je in helder water of in water waar veel wordt gevist? Dan zijn de natuurlijke kleuren een echte aanrader.
  • Vis je in erg ondiep water of over waterplanten? Dan kan je de dreg(gen) losmaken en op zijn rug in plaats van aan zijn buik bevestigen. Dit is door het line through systeem geen enkel probleem. Het voorkomt dat je vaak vast komt te zitten in de bodem of in waterplanten.

Alternatieven

  • Savage Gear 4D Trout. Forel komt niet vaak als prooivis voor maar deze swimbaits laten zien dat je er heel veel succes mee kan hebben!
  • Savage Gear 4D Roach. Deze fraaie lijn van swimbaits zijn uitstekende snoekvangers. Ze leveren elk jaar mooie meterbakken op.
  • Savage Gear 4D Perch. Baars is een bekende prooivis. Deze swimbait speelt hier als geen ander op in. Perfecte actie en vangkracht!
  • Spro BBZ 1. Een swimbait kan ook uit hard materiaal bestaan. De BBZ 1 is hier een voorbeeld van. Ze staan bekend om hun fraaie actie.
  • Fox Rage Replicant. Een hele fraaie lijn van wat zachtere swimbaits die onder alle omstandigheden goed zijn voor mooie vangsten.

Video

De onderstaande video laat de (15 centimeter) 3D trout in actie zien

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.